Kantoński Lekki Sos
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać kantoński lekki sos spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 59 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka cukru, wina, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kantoński SOS Brązowy, Lekki Sos Żurawinowy, oraz Lekki sos cytrynowy z ziołami.
Instrukcje
W małej misce, połączyć 1/2 szklanki bulionu z kurczaka o niskiej zawartości sodu lub wody, 1 łyżka białego wytrawnego wina, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka tosty olej sezamowy, 1/2 łyżeczka soli koszernej, i 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej, mieszając, aż skrobia kukurydziana rozpuszcza.
Umieść wok lub patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek i podgrzewaj przez 30 sekund.
Dodać 2 łyżki mielonej szalotki (tylko białe części) i 1 1/2 łyżki startego świeżego imbiru i smażyć, aż pachnące, o 15 sekund.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i doprowadzić do wrzenia. Gotować, ciągle mieszając, aby zapobiec grudkom, aż sos lekko zgęstnieje, około 1 1/2 minuty.