Kantalupa i pomarańczowe Lassi z anyżem

Kantalupa i pomarańczowe Lassi z anyżem
Przepis kantalupa i pomarańczowy Lassi z anyżem może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.02 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać sól, kostki lodu, sok z pomarańczy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Sprawdza się jako raczej tani napój. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kantalupa Lassi, Kesar Lassi ~ Saffron Sweet Lassi ~ Punjabi Lassi s, oraz lassi, słodkie punjabi lassi / jak zrobić lassi.

Instrukcje

1
Umieść kantalupę, sok pomarańczowy, Pernod (jeśli używasz) jogurt, miód i sól w blenderze i zmiksuj, aż dobrze się wymieszasz. Być może będziesz musiał pracować partiami. W takim przypadku przenieść mieszaną mieszaninę do dzbana, podczas gdy skończysz pracę. Może to odłożyć na jeden dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
KantalupaKantalupa
PernodPernod
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać każdy lassi indywidualnie, dodając ½ szklanki lodu i około ¼ mieszaniny kantalupy do blendera. Blend aż do dobrze wymieszane. Można to najlepiej osiągnąć, pulsując mieszaninę 6 lub 8 razy, a następnie uruchamiając maszynę w wysokiej temperaturze przez około 1 minutę. Maszyny różnią się mocą, więc używaj swojego osądu. Twoim celem jest gęsta spieniona mieszanka, która łatwo porusza się w słoiku blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
KantalupaKantalupa
LassiLassi
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Posmakuj lassi i skoryguj przyprawę dodatkowym miodem lub solą, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
LassiLassi
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Wlać do schłodzonych szklanek i podawać od razu udekorowane plasterkami pomarańczy i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn