Kandyzowane Parfaity zimowego squasha z czekoladą
Kandyzowane Parfaity zimowego squasha z czekoladą wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Jeśli masz masło, cukier, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Spróbuj Zima slaw z klonu kandyzowane orzechy, Penne z dyni, jarmużem i kozim serem {12 tygodni zimowej dyni}, oraz Sałatka Zimowa z kandyzowanymi orzechami włoskimi + balsamiczny Dressing figowy (+duży gratis!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, parować squash aż ledwo przetargu, o 7 protokół.
Lekko ostudzić i osuszyć. W dużej patelni nonstick, roztopić masło z 1/4 szklanki cukru.
Dodać squash i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 12 protokół.
Dodać imbir i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Przenieść dwie trzecie kandyzowanego squasha do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka.
W średnim rondlu ubić żółtka z pozostałą 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru i gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż do ogrzania, około 1 minuty. Wymieszać skrobię kukurydzianą z mlekiem, a następnie ubić mieszaninę do rondla i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, stale ubijając. Gotować do zgęstnienia, około 7 minut; krem powinien mieć konsystencję cienkiej kwaśnej śmietany.
Ubić puree z dyni i wanilią. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach i ostudzić.
W średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę, aż będzie prawie jędrna. Składamy śmietanę do schłodzonego kremu.
Łyżka 1 1/2 łyżki okruchów cookie do każdego z dziesięciu 6-uncji szklanek. Wierzch z 1/3 szklanki kremu i delikatnie dotknij każdą szklankę, aby utworzyć równe warstwy. Powtórz z innym 1 1/2 łyżki okruchów cookie i dużą łyżką kremu. Przykryć szklanki folią i przechowywać w lodówce, aż okruchy zmiękną, co najmniej 5 godzin. Zarezerwuj okruchy ciastek i kandyzowane squash garnishes w temperaturze pokojowej.
Posypać kandyzowane squash na wierzchu każdego parfait.
Udekoruj pozostałymi okruchami ciasteczek i podawaj.
Make Ahead: parfaits i kandyzowane squash mogą być chłodzone oddzielnie przez okres do 3 dni.