Kandyzowane fiołki
Kandyzowane fiołki mogą być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 49 kalorii , 1 g białka i 0 g tłuszczu . Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i przyjazny dla FODMAP przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 5 centów za porcję . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką białka jaj, cukier, fiołki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Kandyzowane orzechy , sałatka z serem brie w panierce z kandyzowanych orzeszków piniowych i kandyzowane orzechy pekan z przyprawami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce ubij białka trzepaczką, aż będą piankowate.
Wsyp cukier do innej miski. Weź po jednym fiołku na raz, podnieś go za łodygę i zanurz w białkach jaj, pokrywając wszystkie powierzchnie. Delikatnie zanurz w cukrze, ponownie upewniając się, że wszystkie płatki, górne i dolne, są pokryte.
Umieścić na blachach do pieczenia wyłożonych papierem woskowanym; odciąć łodygi. Używając wykałaczki, otworzyć płatki do pierwotnego kształtu.
Posyp cukrem wszystkie niepokryte obszary. Susz w piekarniku nagrzanym do 200° przez 30-40 minut lub do momentu skrystalizowania cukru. Delikatnie przenieś fiołki na kratkę za pomocą szpatułki lub widelca z dwoma zębami.
Posyp ponownie cukrem, jeśli fiołki wydają się syropowate. Ostudź. Przechowuj w szczelnych pojemnikach z papierem woskowanym pomiędzy warstwami.