Kandyzowana Żurawina z serem i chrupiącą skórką
Kandyzowana Żurawina z serem i chrupiącą skórką może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jeśli masz bagietkę, żurawinę, ser cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kandyzowane ziemniaki z żurawiną, Sernik dyniowy z kandyzowaną żurawiną, oraz Tarta czekoladowa z kandyzowaną żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posortuj żurawinę i wyrzuć wszelkie miękkie lub zbutwiałe owoce. Opłucz jagody. W 1 1/2 - do 2-Quart patelni, połączyć żurawiny, 3/4 szklanki cukru, i marynowania przyprawy. Przykryć i ustawić na małym ogniu. Mieszaj od czasu do czasu, aż żurawina będzie przezroczysta, cukier się rozpuści i powstanie syrop, około 30 minut.
Zdjąć z ognia, odsłonić i odstawić, aż żurawina będzie ciepła lub chłodna.
W międzyczasie pokrój bagietkę po przekątnej na 30 do 36 plastrów. Lekko posmaruj 1 stronę każdego plastra masłem. Ustaw plastry, z masłem do góry, w patelni 10 na 15 cali.
Sól wymieszać z 1 łyżeczką cukru i lekko posypać chlebem.
Pieczemy plastry bagietki w piekarniku 325, aż chleb będzie suchy i złocisty na brzegach, około 20 minut. Użyj ciepłego lub chłodnego.
Łopatką do sera lub krajalnicą do warzyw pokroić ser w cienkie plasterki i lekko ułożyć w naczyniu. Umieść żurawinę, sałatę i kasztany w osobnych miseczkach. Ułóż plastry bagietki w Koszyku.
Aby zjeść, ułóż pieczony plasterek bagietki na liściu sałaty i wierzch plasterkiem sera, kandyzowaną żurawiną i kawałkiem kasztana.