Kandyzowana tarta z kumkwatem i ricottą
Kandyzowana tarta z kumkwatem i ricottą wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 1106 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kopru włoskiego, ricottę, zapiekaną skorupkę tartą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tarta Z Kumkwatem, Tarta Z Kumkwatem, oraz Gingery Kumquat & Cranberry Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cienko pokroić kumkwaty w poprzek ostrym nożem, odrzucając nasiona.
Doprowadzić wodę i 2 szklanki cukru do wrzenia w 2-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dusić syrop, odkryte, 5 minut. Zamieszaj w kumkwatach i gotuj delikatnie 10 minut.
Odcedzić i ostudzić kumkwaty na sitku ustawionym nad miską, następnie powrócić odsączony syrop do patelni i gotować, aż zmniejszy się do około 11/3 szklanek, 3 do 5 minut.
Drobno zmielić nasiona kopru włoskiego w młynku do kawy / przypraw, następnie przełożyć do miski i ubić razem z ricottą, pozostałymi 2 łyżkami cukru i szczyptą soli, aż ricotta będzie lekko gładsza.
Ubij śmietanę, aż się połączysz i rozprowadź równomiernie na dnie skorupy tarty.
Ułóż kumkwaty jak najbardziej równomiernie na ricotcie palcami lub małą łyżeczką, w razie potrzeby oddzielając plastry szaszłykiem, a następnie umyj kumkwaty odrobiną zredukowanego syropu.
* Kumkwat można kandyzować 1 dzień wcześniej i schłodzić w syropie (przed redukcją), przykryć. Ciepłą mieszaninę przed kontynuowaniem. * Nadzienie z ricotty można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. * Tart można zmontować 2 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.