Kandyzowana tarta z kumkwatem i ricottą

Kandyzowana tarta z kumkwatem i ricottą
Kandyzowana tarta z kumkwatem i ricottą wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 1106 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kopru włoskiego, ricottę, zapiekaną skorupkę tartą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tarta Z Kumkwatem, Tarta Z Kumkwatem, oraz Gingery Kumquat & Cranberry Tarta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cienko pokroić kumkwaty w poprzek ostrym nożem, odrzucając nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
KumkwatKumkwat
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Doprowadzić wodę i 2 szklanki cukru do wrzenia w 2-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dusić syrop, odkryte, 5 minut. Zamieszaj w kumkwatach i gotuj delikatnie 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KumkwatKumkwat
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić i ostudzić kumkwaty na sitku ustawionym nad miską, następnie powrócić odsączony syrop do patelni i gotować, aż zmniejszy się do około 11/3 szklanek, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KumkwatKumkwat
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
4
Drobno zmielić nasiona kopru włoskiego w młynku do kawy / przypraw, następnie przełożyć do miski i ubić razem z ricottą, pozostałymi 2 łyżkami cukru i szczyptą soli, aż ricotta będzie lekko gładsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Ser RicottaSer Ricotta
KawaKawa
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Ubij śmietanę, aż się połączysz i rozprowadź równomiernie na dnie skorupy tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Ułóż kumkwaty jak najbardziej równomiernie na ricotcie palcami lub małą łyżeczką, w razie potrzeby oddzielając plastry szaszłykiem, a następnie umyj kumkwaty odrobiną zredukowanego syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KumkwatKumkwat
Ser RicottaSer Ricotta
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
7
Usuń stronę patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
1
* Kumkwat można kandyzować 1 dzień wcześniej i schłodzić w syropie (przed redukcją), przykryć. Ciepłą mieszaninę przed kontynuowaniem. * Nadzienie z ricotty można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. * Tart można zmontować 2 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KumkwatKumkwat
Ser RicottaSer Ricotta
SyropSyrop
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Magazyn