Kandyzowana Dynia
Kandyzowana dynia może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 2,53 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 472 kalorie, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka dyni, zmielony cynamon, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Podobne przepisy to Ciepła sałatka z dyni z Polentanem i kandyzowanymi pestkami dyni, Zupa dyniowa z kandyzowanymi pestkami dyni, oraz Ciasto dyniowe Gingersnap z kandyzowanymi pestkami dyni.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Dynię ugotować na maśle do miękkości, o 20 protokół.
Dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia. Wymieszać syrop, imbir i cynamon; zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Przełożyć do miski i przykryć. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny przed podaniem.