Kanapki z curry z ciecierzycy z masłem imbirowo-marchewkowym
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 45 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką wodę, miód, kanapki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Curry Zupa Z Marchwi Imbirowej, Curry marchew, słodkie ziemniaki i zupa imbirowa, oraz Confit Carrot Arancini Canapes Z Pieczoną Marchewką.
Instrukcje
Aby przygotować kanapki, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, 2 2/3 szklanki wody i 3/4 łyżeczki soli w średnim rondlu, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Odkryć i wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać do naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego sprayem do gotowania; posypać równomiernie proszkiem curry. Chill 1 godzinę lub do firmy.
Pokrój mieszankę ciecierzycy na 40 (1-calowych) kwadratów; umieść na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 20 minut lub do złotego koloru. Super.
Aby przygotować masło, połączyć marchew, 2 szklanki wody, masło, miód i imbir w dużym rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 7 minut lub aż marchew będzie miękka. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; odkryć i gotować 12 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Połączyć mieszaninę marchwi, sok z cytryny, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Umieść masło marchewkowe w plastikowej torbie na suwak; zapieczętuj. Wyciąć mały otwór w 1 rogu worka; rury o 1 łyżeczka masła marchewkowego na każdym canap.
Puszki posypać równomiernie migdałami i kolendrą.