Kanapki z bakłażanem, pomidorem i fetą
Kanapki z bakłażanem, pomidorem i fetą to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka bakłażana, ząbki czosnku, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kanapki Z Fetą, Fasolą Garbanzo I Bakłażanem Pita, Grillowane Bakłażany Z Pomidorem I Fetą, oraz Grillowane bakłażany, pomidory i Feta.
Instrukcje
Pokroić bakłażana wzdłuż na 6 (1/2-cala grubości) plastry; posypać ścięte boki solą.
Umieścić w jednej warstwie na ręcznikach papierowych; odstawić 1 godzinę.
Wymieszać razem czosnek i oliwę z oliwek; odstawić 5 minut.
Bakłażan opłukać wodą i osuszyć.
Umyj bakłażana i pomidora mieszanką czosnku.
Umieść bakłażana w jednej warstwie na blachach do pieczenia.
Bakłażan Broil 5 cali od ciepła (z drzwiami piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) 3 minuty z każdej strony; cool.
Ułożyć liście bazylii na krążkach chlebowych. Top równomiernie z serem, bakłażanem i pomidorem.
Skropić octem i posypać pieprzem.
Zwinąć i przeciąć po przekątnej na pół.
Podawać z sałatką, w razie potrzeby.