Kanapka z kurczakiem Ponzu
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj kanapkę z kurczakiem w sosie Ponzu. Jedna porcja zawiera 699 kalorii , 41 g białka i 32 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 3,44 USD za porcję przepis ten pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką imbir, sos ponzu, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 78% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy obejmują The Best Chicken Salad Sandwich , Copycat Chick Fil A Chicken Sandwich i Almond Sandwich Cookies .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260 stopni Celsjusza (500 stopni Fahrenheita).
W dużej misce wymieszaj sos ponzu, 1 szklankę kolendry, sok ananasowy, liście mięty, czosnek, świeży imbir, olej sezamowy, olej chili i brązowy cukier.
Dodaj kurczaka i wymieszaj.
Wyjmij kurczaka z sosu Ponzu, marynatę zachowaj.
Rozgrzej duży garnek lub garnek typu Dutch oven na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj kurczaka i smaż, często mieszając, aż się zrumieni, około 5 minut. Wymieszaj z oliwą z oliwek, cebulą, czerwoną papryką, papryką jalapeno, solą i czarnym pieprzem. Smaż i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Wlać odłożoną marynatę do mieszanki z kurczakiem i zagotować. Wymieszać z kapustą i gotować, aż lekko zwiędnie, 4 do 5 minut.
Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż masę z kurczaka do podpieczonych bułek i połóż na każdej kanapce 3 plasterki sera szwajcarskiego.
Połóż kanapki na blasze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i bułki się zrumienią, około 5 minut.
Udekoruj każdą kanapkę 2 łyżkami kolendry, 1/4 nasion sezamu i 1/4 sosu chili-czosnkowego.
Podawać z cząstkami limonki.