Kanapka z grilla z sosem Romesco
Kanapka z grilla-warzywna z sosem Romesco to wegańskie przepis z 2 porcjami. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Mieszanka sosu romesco, papryka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kanapka wieprzowa z sosem Romesco, Pieczeń wieprzowa z warzywnym sosem Paella & Romesco, oraz Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco).
Instrukcje
Przygotować grill lub brojlerów.
Pokrój bakłażana wzdłuż na 4 plastry (1/2 cala).
Pokrój cukinię wzdłuż na 4 plastry (1/4 cala grubości). Rezerwa pozostały bakłażan i cukinia do innego użytku. Płaszcz obie strony bakłażana, cukinia, cebula, i papryka z gotowania sprayu.
Umieść warzywa na grillu lub patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; gotować 5 minut z każdej strony lub do miękkości.
Zdjąć z grilla lub brojlerów; posypać solą i czarnym pieprzem.
Rozłóż 1 1/2 łyżeczki sosu Romesco na każdym z 2 kromek chleba; warstwa każdy plaster z 2 plastrami bakłażana, 2 plastrami cukinii,1 plastrem cebuli, połową czerwonej papryki i połową żółtej papryki.
Rozprowadzić 1 1/2 sosu łyżeczki na pozostałych kromkach chleba; umieścić na kanapkach.
Przeciąć każdą kanapkę na pół; zabezpieczyć drewnianymi kostkami.