Kanapka Monte Cristo
Monte Cristo Sandwich może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 34g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka galaretki porzeczkowej, mleko, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kanapka Bennigan ' s Monte Cristo - zrób tę słynną kanapkę w domu, Kanapka Monte Cristo, oraz Kanapka Monte Cristo.
Instrukcje
Jajko i mleko ułożyć na szerokim, płytkim talerzu i doprawić solą i pieprzem.
Ubijać, aż jajko zostanie rozbite i równomiernie włączone; odstawić.
Ułożyć 2 kromki chleba na powierzchni roboczej i rozprowadzić po 1 łyżeczce musztardy. Szynkę i indyka podzielić między kromki chleba pokryte musztardą.
Połówkę sera ułożyć na każdym stosie mięsa. Zamknąć kanapki z pozostałymi 2 kromkami chleba. Naciśnij delikatnie na szczycie kanapki do kompaktowej lekko.Roztopić masło na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż do spienienia. Używając rąk, umieść 1 kanapkę w zarezerwowanej mieszaninie jaj, odwracając się, aby pokryć obie strony.
Umieść kanapkę na patelni. Powtórz z drugą kanapką.Smażyć bez przeszkód, aż spody kanapek będą złociste, około 4 do 5 minut. Flip i smażyć, aż druga strona jest złoty kolor i ser topi się, o 4 do 5 minut więcej.
Przełożyć na talerze, obsypać cukrem pudrem i podawać z galaretką z czerwonych porzeczek.