Kalmary w stylu Luciana

Kalmary w stylu Luciana
Kalmary w stylu Luciana może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki tymianku, kalmary, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kałamarnica z portu Santa Lucia (Calamari alla Luciana), Calamari-dwuminutowy styl ratownika, oraz Prowansalska Sałatka Kalmarowa z Gremolatą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Oczyść kalmary zgodnie ze wskazówkami na stronie 40, pozostawiając skórę nienaruszoną, jeśli wolisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2
Pokrój ciała na 1/2-calowe pierścienie i ustaw je i macki w durszlaku, aby dobrze spuścić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w szerokiej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Czosnek rozsypać na oleju i gotować, potrząsając patelnią, aż złoty, o 1 minutę. Zwiększyć ogień do wysokiej, rozproszyć kalmary na patelni, i doprawić tymiankiem i lekko z pokruszonym czerwonym pieprzem. Gotować, mieszając regularnie, aż woda z kalmarów odparuje i kalmary zaczęły karmelizować, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KałamarnicaKałamarnica
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posypać octem na kalmary i zeskrobać rumiane kawałki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wlać wino i doprowadzić do wrzenia, kontynuując skrobanie patelni. Gotować, aż wino odparuje i kalmary są złote, o 5 protokół. Doprawić solą i rozgniecioną czerwoną papryką do smaku, wymieszać z natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
KałamarnicaKałamarnica
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Smak
7
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
8
Od kuchni włosko-amerykańskiej Lidii by Lidia Matticchio Bastianich Copyright (c) 2001 by Lidia Matticchio Bastianich Published by Knopf.Lidia Bastianich jest gospodarzem niezwykle popularnego programu PBS "Lidia' s Italian-American kitchen " i właścicielem restauracji w Nowym Jorku, Kansas City i Pittsburghu. Również autorka włoskiego stołu Lidii i kuchni włosko-amerykańskiej Lidii, mieszka w Douglaston w Nowym Jorku. Dziennikarstwo Jaya Jacoba pojawiło się w wielu czasopismach krajowych.Z Wydania Trade Paperback.

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn