Kalarepa z białym sosem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kalarepy z białym sosem. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 93 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 48 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką pieprz, mleko, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 25%. Spróbuj Jak Spiralizować kalarepę: Sałatka z kalarepy i zielonego jabłka z rukolą z kozim serem, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi z sosem miodowo-miodowym, Szwajcarska chard & kalarepa z sosem cytrynowym, oraz Placki z kalarepy z czosnkiem ziołowym sosem śmietanowym z nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu umieść kalarepę i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż kalarepę można przekłuć widelcem, ale pozostaje jędrna, około 5 minut.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania.
Umieść kalarepę w misce i przykryj.
Masło umieścić w tym samym rondlu i rozpuścić na średnim ogniu.
Ubić mąkę i mieszać, aż mieszanina stanie się pasta i złoty kolor. Stopniowo ubijaj mleko i zarezerwowaną wodę do gotowania z kalarepy do mieszaniny mąki, mieszając, aż będzie gęsta i gładka. Wymieszać śmietanę, 1 łyżeczkę soli, gałkę muszkatołową, biały pieprz i natkę pietruszki, aż dobrze się wymieszają. Kontynuować ubijanie, aż sos zgęstnieje, a następnie gotować 10 minut więcej. Wymieszać z kalarepą, podrzucając do płaszcza równomiernie z sosem.