Kalamata-Kurczak Feta
Kurczak Kalamata-feta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kalamata-kurczak balsamiczny z fetą, Kuskus nadziewana pierś z kurczaka z fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami Kalamatan, oraz Sałatka makaronowa z kurczakiem z fetą, oliwkami Kalamatan i winegretem balsamicznym (post częściowo sponsorowany).
Instrukcje
Orzo gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić; wymieszać w 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Połączyć oliwki, pomidor, pietruszkę, ser, 2 łyżeczki świeżego oregano i 1/8 łyżeczki soli.
Kurczak zalać sprayem do gotowania; posypać pozostałą 1/8 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i 2 łyżeczki świeżego oregano.
Umieść dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 6 minut z każdej strony.
Przenieść na talerz do serwowania; zachować ciepło.
Dodaj wodę do patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Wlać mieszaninę na kurczaka. Kurczaka polać oliwką i podawać z orzo.