Kalafior z porem "popiół"
Kalafior z porem "popiół" może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 198 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól koszerną, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Placki Z Kalafiorem I Porem, Zupa Z Kalafiora Por, oraz Zupa Z Kalafiora Por.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260°. Ustaw otwory wentylacyjne na wysokii Otwórz okno dla odpowiedniej wentylacji.
Por ułożyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia.Piecz, aż poczernieje, suche, i chrupiące, 70-90minutes.
Niech por ostygnie. Break into shards.DO AHEAD: popiół porowy można zrobić 3 dni. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Używając mandoliny, cienko pokroić 3 duże kwiatuszki wzdłuż (reservetrimmings); odstawić.
Przynieś mleko i 1 szklanka kalafioruprzygotować w dużym rondlu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior będzie miękki, 20-25 minut.
Lekko ostudzić, następnie przenieść mieszaninę kalafiora do blendera lub użyć blendera zanurzeniowego i przecier, aż będzie gładka.
Przecier z kalafiora wrzucić do rondla, dodać pozostałe różyczki kalafiora i posolić. Gotować na wolnym ogniu, aż kwiaty sąjest to delikatne, 8-10 minut. Za pomocą slottedspoon, przenieść florets do średniej miski (spłukać wszelkie purée na florets).
Przecier przecier do innego mediumbowl. Podziel różyczki między płytkie miski; łyżka przecieru nad.
Udekorować plasterkami cebuli; posypać popiołem porowym.