Kalafior z porem "popiół"

Kalafior z porem
Kalafior z porem "popiół" może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 198 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól koszerną, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Placki Z Kalafiorem I Porem, Zupa Z Kalafiora Por, oraz Zupa Z Kalafiora Por.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 260°. Ustaw otwory wentylacyjne na wysokii Otwórz okno dla odpowiedniej wentylacji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Por ułożyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia.Piecz, aż poczernieje, suche, i chrupiące, 70-90minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Niech por ostygnie. Break into shards.DO AHEAD: popiół porowy można zrobić 3 dni. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
4
Używając mandoliny, cienko pokroić 3 duże kwiatuszki wzdłuż (reservetrimmings); odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
5
Przynieś mleko i 1 szklanka kalafioruprzygotować w dużym rondlu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior będzie miękki, 20-25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Lekko ostudzić, następnie przenieść mieszaninę kalafiora do blendera lub użyć blendera zanurzeniowego i przecier, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
PatelniaPatelnia
7
Przecier z kalafiora wrzucić do rondla, dodać pozostałe różyczki kalafiora i posolić. Gotować na wolnym ogniu, aż kwiaty sąjest to delikatne, 8-10 minut. Za pomocą slottedspoon, przenieść florets do średniej miski (spłukać wszelkie purée na florets).
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Przecier przecier do innego mediumbowl. Podziel różyczki między płytkie miski; łyżka przecieru nad.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Udekorować plasterkami cebuli; posypać popiołem porowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn