Kalafior Nadziewany Z Przyprawami Indyjskimi
Indian-przyprawione faszerowane kalafior może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 382 kalorie, 21g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka porzeczek, fasoli, pieprzu cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Jest dostarczany przez Food.com. z łyżką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Kalafior Nadziewany Z Przyprawami Indyjskimi, Dip z kalafiora Indyjskiego, oraz Kalafior z przyprawami indyjskimi i ziemniakami.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Wymieszać kurkumę i 1 łyżkę soli, dodać główkę kalafiora i gotować, aż ledwo miękkie, o 15 protokół.
Przełożyć kalafior na duży durszlak i pozwolić cool.In mała patelnia, toast mąki z ciecierzycy na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty kolor, o 2 protokół. Mąkę zeskrobać do średniej miski i ostudzić, następnie wymieszać z jogurtem, pastą imbirową, pastą czosnkową i 1 łyżką oleju; doprawić salt.In mini Robot kuchenny, drobno zmielić orzechy nerkowca. Na małej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Dodać fasolkę szparagową i marchewkę i gotować na małym ogniu, mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Dodaj garam masala, kminek, cayenne i kozieradka i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę. Zeskrobać mieszaninę do średniej miski i ostudzić, a następnie wymieszać z twarogiem, cheddarem, porzeczkami i zmielonymi nerkowcami; doprawić solą i pieprzem.Ostrożnie wypchaj głowę kalafiora, pakując niewielkie ilości mieszanki warzywnej między różyczkami i w żaluzje na spodniej stronie głowy. Ustaw nadziewane kalafior w naczyniu do pieczenia, po prawej stronie do góry, i łyżka jogurt polewa na całej głowie.
Piec kalafior przez około 1 godzinę, lub do bogato zbrązowieje.
Odstawić na około 5 minut przed podaniem.