Kalafior i ziemniaki Stir-Fry-East Indian
Kalafior i ziemniaki Stir-Fry-East Indian może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 4 i koszty 1,24 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 24 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kurkumę, ziemniaki, kalafior i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 68%. Spróbuj East Indian Split Pea Pilaf, Wschodnioindyjski Koktajl Negroni, oraz Paszteciki Jagnięce Z Indii Wschodnich dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu; dodać kminek i kminek, aż zaczną pop i pęcherzyki oleju, 1 do 2 protokół. Ugotować i wymieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, 5 do 10 protokół.
Wymieszać kalafior i ziemniaki w mieszaninie cebuli, aby pokryć olejem.
Dodaj chili w proszku, kurkumę i sól; wymieszaj, aby pokryć warzywa.
Przykryć patelnię i gotować warzywa na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kalafior i ziemniaki zmiękną, o 20 protokół.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.