Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise

Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise
Stalówka kakao, czekolada, i cytrusowe Dacquoise może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, olej canolan, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise, Czekolada-Espresso Dacquoise, oraz Mrożona Biała Czekolada I Orzech Laskowy Dacquoise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°. Linebottoms of two 9-inch-diameter panswith 1 1/2-inch-high side with pergmentpaper; spray pergamin z nonstickspray. Przesiać cukier puder i skrobię kukurydzianą do średniej miski; ubić w mielonych kokosach i 1/2 łyżeczki grubej soli. Ubij białka jaj i śmietanę Tatar w dużej bowluntil gęste i spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Cukier PuderCukier Puder
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Dodając 1 łyżkę stołowąsugar na raz, ubijać, aż będzie sztywny, ale nie suchy.Złożyć w mieszance stalówki kakao. Podziel meringuebetween przygotowanych patelni, rozłożenie równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
3
Piec bezy 1 godzinę. Wyłącz ogrzewanie.Trzymając drzwi piekarnika zamknięte, pozostawić bezy w piekarniku na noc do wyschnięcia (bezy lekko się rozlej).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzej piekarnik do 325 & Deg;F. dno linii 9-calowy-diametercake patelni z 2-calowy-wysokie strony z pergaminem; spray pergamin z nonstick spray.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Połączyć 1/4 szklanki cukru i dalej 5 składników w średniej misce; trzepaczka do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubić 1/3 szklanki oleju, żółtka i 2 łyżki wody w dużej misce do wymieszania.Wymieszać suche składniki. Beat białka jajw innej średniej misce, aż miękkie peaksform. Stopniowo dodawać pozostałe 1/4 szklankisugar, ubijając, aż będzie sztywny, ale nie suchy. Składa białe do mieszaniny żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przenieść ciasto na przygotowaną patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec ciasto, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 25 minut.Schłodzić na patelni 15 minut. Ciasto obrócić na torcie; obrać pergamin. Fajne completely.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Folia Wrapin; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Beatjust aż mieszanina posiada miękkie piki (nie doverbeat lub mieszanina będzie curdle). Przykryć i wyjąć co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieść czekoladę w dużej misce bezpiecznej dla mikrowłókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połącz śmietanę o dużej mocy, 3 łyżki wody, niesłodzone kakao w proszku i lekki syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W ProszkuNiesłodzone Kakao W Proszku
KremKrem
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ubić na średnim ogniu, aż do wymieszania ijest to początek wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać mieszaninę overchopped czekolady; odstawić 1 minutę, a następnie mieszać aż gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
5
Ubij na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Letglaze stać aż wystarczająco grube, aby rozprzestrzeniać, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Umieścić 1 bezę na talerzu, płaski bok; rozłożyć 1/2 szklanki glazury. Chłodziarko-zamrażarka czekolada jest mocno ustawiona, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
GlazuraGlazura
8
Połowę kremu mascarpone(około 1 1/2 szklanki) rozprowadzić na schłodzonej czekoladzie.Przechowywać w lodówce 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
CzekoladaCzekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
9
Miejsce ciasto layeron powierzchni roboczej; rozprowadzić z 1/2 kubekmarmalade, a następnie pozostały mascarponecream. Ostrożnie umieścić warstwę ciasta naopmeringue na talerzu. Góra zmontowana z drugą bezą, płaska strona do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Rozłożyć 1 / 3 glazury na wierzchu i bokach ciasta w równej warstwie. Przechowywać w lodówce, aż coatingsets, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
11
Ogrzać pozostałą glazurę w kuchence mikrofalowej justuntil wylewać, ale nie gorące, 5 do 10 sekund.Ostrożnie wlać glazurę na ciasto, rozsypującaby równomiernie pokryć. Ciasto schłodzić do zestawów glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto może być wykonane 3 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
12
Pokrój zimne ciasto na kliny.
13
Servewith Blood Orange segments.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
14
* Kawałki ziarna kakaowego prażonego w skorupkach; dostępne w wielu sklepach z żywnością specjalnąi od chocosphere.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
15
** Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn