Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise
Stalówka kakao, czekolada, i cytrusowe Dacquoise może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, olej canolan, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise, Czekolada-Espresso Dacquoise, oraz Mrożona Biała Czekolada I Orzech Laskowy Dacquoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. Linebottoms of two 9-inch-diameter panswith 1 1/2-inch-high side with pergmentpaper; spray pergamin z nonstickspray. Przesiać cukier puder i skrobię kukurydzianą do średniej miski; ubić w mielonych kokosach i 1/2 łyżeczki grubej soli. Ubij białka jaj i śmietanę Tatar w dużej bowluntil gęste i spienione.
Dodając 1 łyżkę stołowąsugar na raz, ubijać, aż będzie sztywny, ale nie suchy.Złożyć w mieszance stalówki kakao. Podziel meringuebetween przygotowanych patelni, rozłożenie równomiernie.
Piec bezy 1 godzinę. Wyłącz ogrzewanie.Trzymając drzwi piekarnika zamknięte, pozostawić bezy w piekarniku na noc do wyschnięcia (bezy lekko się rozlej).
Rozgrzej piekarnik do 325 & Deg;F. dno linii 9-calowy-diametercake patelni z 2-calowy-wysokie strony z pergaminem; spray pergamin z nonstick spray.
Połączyć 1/4 szklanki cukru i dalej 5 składników w średniej misce; trzepaczka do mieszania.
Ubić 1/3 szklanki oleju, żółtka i 2 łyżki wody w dużej misce do wymieszania.Wymieszać suche składniki. Beat białka jajw innej średniej misce, aż miękkie peaksform. Stopniowo dodawać pozostałe 1/4 szklankisugar, ubijając, aż będzie sztywny, ale nie suchy. Składa białe do mieszaniny żółtka.
Przenieść ciasto na przygotowaną patelnię.
Piec ciasto, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 25 minut.Schłodzić na patelni 15 minut. Ciasto obrócić na torcie; obrać pergamin. Fajne completely.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Folia Wrapin; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Beatjust aż mieszanina posiada miękkie piki (nie doverbeat lub mieszanina będzie curdle). Przykryć i wyjąć co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin.
Umieść czekoladę w dużej misce bezpiecznej dla mikrowłókien.
Połącz śmietanę o dużej mocy, 3 łyżki wody, niesłodzone kakao w proszku i lekki syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu.
Ubić na średnim ogniu, aż do wymieszania ijest to początek wrzenia.
Wlać mieszaninę overchopped czekolady; odstawić 1 minutę, a następnie mieszać aż gładka.
Letglaze stać aż wystarczająco grube, aby rozprzestrzeniać, 15 do 20 minut.
Umieścić 1 bezę na talerzu, płaski bok; rozłożyć 1/2 szklanki glazury. Chłodziarko-zamrażarka czekolada jest mocno ustawiona, około 30 minut.
Połowę kremu mascarpone(około 1 1/2 szklanki) rozprowadzić na schłodzonej czekoladzie.Przechowywać w lodówce 10 minut.
Miejsce ciasto layeron powierzchni roboczej; rozprowadzić z 1/2 kubekmarmalade, a następnie pozostały mascarponecream. Ostrożnie umieścić warstwę ciasta naopmeringue na talerzu. Góra zmontowana z drugą bezą, płaska strona do góry.
Rozłożyć 1 / 3 glazury na wierzchu i bokach ciasta w równej warstwie. Przechowywać w lodówce, aż coatingsets, o 30 protokół.
Ogrzać pozostałą glazurę w kuchence mikrofalowej justuntil wylewać, ale nie gorące, 5 do 10 sekund.Ostrożnie wlać glazurę na ciasto, rozsypującaby równomiernie pokryć. Ciasto schłodzić do zestawów glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto może być wykonane 3 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Pokrój zimne ciasto na kliny.
Servewith Blood Orange segments.
* Kawałki ziarna kakaowego prażonego w skorupkach; dostępne w wielu sklepach z żywnością specjalnąi od chocosphere.com.
** Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.