Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise

Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise
Stalówka kakao, czekolada, i cytrusowe Dacquoise może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, olej canolan, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise, Czekolada-Espresso Dacquoise, oraz Mrożona Biała Czekolada I Orzech Laskowy Dacquoise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°. Linebottoms of two 9-inch-diameter panswith 1 1/2-inch-high side with pergmentpaper; spray pergamin z nonstickspray. Przesiać cukier puder i skrobię kukurydzianą do średniej miski; ubić w mielonych kokosach i 1/2 łyżeczki grubej soli. Ubij białka jaj i śmietanę Tatar w dużej bowluntil gęste i spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Cukier PuderCukier Puder
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
Dodając 1 łyżkę stołowąsugar na raz, ubijać, aż będzie sztywny, ale nie suchy.Złożyć w mieszance stalówki kakao. Podziel meringuebetween przygotowanych patelni, rozłożenie równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
3
Piec bezy 1 godzinę. Wyłącz ogrzewanie.Trzymając drzwi piekarnika zamknięte, pozostawić bezy w piekarniku na noc do wyschnięcia (bezy lekko się rozlej).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzej piekarnik do 325 & Deg;F. dno linii 9-calowy-diametercake patelni z 2-calowy-wysokie strony z pergaminem; spray pergamin z nonstick spray.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Połączyć 1/4 szklanki cukru i dalej 5 składników w średniej misce; trzepaczka do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ubić 1/3 szklanki oleju, żółtka i 2 łyżki wody w dużej misce do wymieszania.Wymieszać suche składniki. Beat białka jajw innej średniej misce, aż miękkie peaksform. Stopniowo dodawać pozostałe 1/4 szklankisugar, ubijając, aż będzie sztywny, ale nie suchy. Składa białe do mieszaniny żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przenieść ciasto na przygotowaną patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec ciasto, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 25 minut.Schłodzić na patelni 15 minut. Ciasto obrócić na torcie; obrać pergamin. Fajne completely.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Folia Wrapin; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Beatjust aż mieszanina posiada miękkie piki (nie doverbeat lub mieszanina będzie curdle). Przykryć i wyjąć co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść czekoladę w dużej misce bezpiecznej dla mikrowłókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Połącz śmietanę o dużej mocy, 3 łyżki wody, niesłodzone kakao w proszku i lekki syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W ProszkuNiesłodzone Kakao W Proszku
KremKrem
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ubić na średnim ogniu, aż do wymieszania ijest to początek wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać mieszaninę overchopped czekolady; odstawić 1 minutę, a następnie mieszać aż gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
5
Ubij na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Letglaze stać aż wystarczająco grube, aby rozprzestrzeniać, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Umieścić 1 bezę na talerzu, płaski bok; rozłożyć 1/2 szklanki glazury. Chłodziarko-zamrażarka czekolada jest mocno ustawiona, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
GlazuraGlazura
8
Połowę kremu mascarpone(około 1 1/2 szklanki) rozprowadzić na schłodzonej czekoladzie.Przechowywać w lodówce 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
CzekoladaCzekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
9
Miejsce ciasto layeron powierzchni roboczej; rozprowadzić z 1/2 kubekmarmalade, a następnie pozostały mascarponecream. Ostrożnie umieścić warstwę ciasta naopmeringue na talerzu. Góra zmontowana z drugą bezą, płaska strona do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Rozłożyć 1 / 3 glazury na wierzchu i bokach ciasta w równej warstwie. Przechowywać w lodówce, aż coatingsets, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
11
Ogrzać pozostałą glazurę w kuchence mikrofalowej justuntil wylewać, ale nie gorące, 5 do 10 sekund.Ostrożnie wlać glazurę na ciasto, rozsypującaby równomiernie pokryć. Ciasto schłodzić do zestawów glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto może być wykonane 3 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
12
Pokrój zimne ciasto na kliny.
13
Servewith Blood Orange segments.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
14
* Kawałki ziarna kakaowego prażonego w skorupkach; dostępne w wielu sklepach z żywnością specjalnąi od chocosphere.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
15
** Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)Cukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)0Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy0Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana1gmBlood orange se ents (do dekoracji)Blood orange se ents (do dekoracji)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej rzepakowy lub inny olej roślinnyolej rzepakowy lub inny olej roślinny0Batoniki toffi Heathgruba sól koszernagruba sól koszerna711 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.3/4 szklanki kakao * (około, drobno zmielone w młynku do przypraw lub małym młynku do kawy3/4 szklanki kakao * (około, drobno zmielone w młynku do przypraw lub małym młynku do kawy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calalekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany12 łyżeczki czosnku w proszkumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy0Batoniki toffi Heathciasto z masłem orzechowymciasto z masłem orzechowym1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiałka jaj (ok. 6 dużych)białka jaj (ok. 6 dużych)2largesSłodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)Słodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ser mascarponeser mascarpone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżółty owocowy roll-upżółty owocowy roll-up1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier podzielonycukier podzielony33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone, temperatura pokojowamasło niesolone, temperatura pokojowa33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku2Batoniki toffi Heath(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn