Kadhai Paneer (ser smażony i papryka)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Kadhai Paneer (smażony ser i papryka). Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.07 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 419 kalorii, 19g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, liście kozieradki, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona chia, możesz śledzić to danie główne z Budyń Z Nasion Chia jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brokuły ' N Red Peppers Stir Fried, Kurczak smażony z ananasem i papryką, oraz Smażona Marchewka, Kukurydza I Papryka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 3-quart, stopić 3 łyżki ghee na średnim ogniu.
Dodaj asafoetida, kolendra, nasiona kozieradki i papryka. Wymieszać i gotować przez trzydzieści sekund.
Zwiększyć ogień do średniej wysokości i dodać cebulę ze szczyptą soli. Wymieszać do herbu i niech gotować, aż złoty kolor, o 7 protokół. Mieszać często, aby utrzymać mieszankę przypraw przed spaleniem.
Dodać pomidory, zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni i przykryć. Przechowywać na wolnym ogniu przez 20 minut.
Rozgrzać duży wok lub żeliwną patelnię do lekkiego palenia.
Dodać 1 łyżkę ghee, następnie smażyć paneer aż rumiane z kilku stron. Aby zmniejszyć sklejanie, niech paneer smażymy przez co najmniej 30 sekund, zanim spróbujemy wymieszać. Odstawić na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Niech pan wróci do wysokiej temperatury. Jeśli wygląda na suchą, dodaj ostatnią łyżkę ghee, a następnie paprykę. Wymieszać często i gotować tylko, aż pęcherze i zacząć zmiękać. Powrót paneer na patelnię i polać sosem na wierzchu.
Dodaj liście fengureek, wymieszaj, aby połączyć i gotuj przez minutę. Wycisnąć sok z limonki i dodać dodatkową sól do smaku.