Kaczka z miodem z soczewicą balsamiczną

Kaczka z miodem z soczewicą balsamiczną
Kaczka z miodem z soczewicą balsamiczną to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 78g białka, 224g tłuszczu, oraz w sumie 2566 kalorii. Na 5,35 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka drobnej zielonej soczewicy, kaczki, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Steki Balsamiczne, Tandoori Duck & Soczewica, oraz Kaczka z wolno duszoną soczewicą i szałwią.

Instrukcje

1
Aby przygotować kaczkę, połącz pierwsze 5 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
2
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kaczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
3
Odciąć końcówki skrzydeł. Kaczki opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Mieszankę ziołową wcierać pod rozluźnioną skórę; pocierać pierś i pałeczki. Przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
KaczkiKaczki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Połączyć miód, 1 łyżka herbes de Provence, i 2 łyżki octu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6
SkĂłrÄ ™ kaczki zdobiÄ ‡ kilkukrotnie noĺźem do parkowania (nie kroiÄ ‡ na miÄ ™ so).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Kaczki układamy na patelni, pierś do góry. Patelnię szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Piec w temperaturze 325 przez 1 1/2 godziny. Ostrożnie wyjmij kaczki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Odcedzić i wyrzucić kapiele z patelni. Ostrożnie umieścić kaczki na patelni, od strony piersi w dół. Przykryć i piec w temperaturze 325 przez 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Ostrożnie wyjmij kaczki z patelni i wyrzuć krople. Lekko schłodzić kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Usunąć i wyrzucić skórę. Ostrożnie kłaść kaczki na patelni, od strony piersi do góry. Baste z mieszaniną miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Piec w temperaturze 325 przez 30 minut, fastrygując co 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Odstawić na 10 minut. Rezerwa podudzia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
14
Usunąć pozostałe mięso z kości; wyrzucić kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
15
Aby przygotować soczewicę, stud połówki szalotki z goździkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
16
Połącz połówki szalotki, wodę, soczewicę i 2 ząbki czosnku w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż soczewica są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
SoczewicaSoczewica
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
17
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
18
Odcedzić i wyrzucić połówki szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
19
Doprowadzić 1 szklankę octu do wrzenia w małym rondlu. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 10 protokół). Wymieszać z musztardą i 1/4 łyżeczki soli; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
20
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
21
Dodaj posiekaną szalotkę, marchew, 2 łyżeczki tymianku i 1/4 łyżeczki pieprzu; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
22
Dodać mieszankę szalotki i mieszaniny musztardy do soczewicy; wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
23
Ułożyć soczewicę na talerzu. Ułóż pałeczki wokół soczewicy; wierzch soczewicy z ciągniętym mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
SoczewicaSoczewica
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
24
W razie potrzeby udekoruj gałązką tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn