Kaczka z Mango na belgijskiej endywii
Potrzebujesz bezglutenowy hor d ' oeuvre? Kaczka z Mango na belgijskiej cykorii może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 18. Za 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 484 kalorii, 6G białka, oraz 49g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz belgijską endywię, cukier, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Faszerowana Belgijska Endywia, Grillowana Belgijska Endywia, oraz Belgijska Endywia Szynka Au Gratin dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Kaczkę należy przygotować dzień wcześniej ze względu na długi, powolny czas gotowania. Jeśli kupujesz wstępnie ugotowaną konfiturę z kaczki, pomiń instrukcje zawarte w tym akapicie i postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu produktu. W każdym razie będziesz musiał zniszczyć kaczkę do użycia w tym przepisie. Dla własnego konfitury z kaczki wymieszaj sól, pieprz i czosnek i posmaruj kaczkę przyprawami wcierającymi się w powierzchnię kaczki. Na kuchence rozgrzej olej lub smalec w głębokiej brytfannie (jeśli będziesz korzystać z piekarnika) lub w dużym holenderskim piekarniku (jeśli będziesz gotować na strzelnicy). (Uwaga: będziesz kłusować kaczkę, a nie smażyć, dlatego ważne jest, aby unikać zbyt gorącego oleju.)
Dodaj kaczkę do ciepłego oleju. Jeśli używasz piekarnika, włóż kaczkę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni F na około 6 do 8 godzin. Jeśli używasz płyty kuchennej, gotuj kaczkę na wolnym ogniu. W obu przypadkach kaczkę należy gotować, aż odpadnie od kości.
Usuń całe mięso kaczki z kości i zachowaj mięso, aż będzie potrzebne.
Przeciąć cykorię na pół i usunąć rdzeń. Lekko podsmaż pokrojone boki cykorii na oliwie z oliwek na średnim ogniu na patelni nieprzywierającej.
Posyp cukrem, solą, pieprzem i masłem - przykryj i gotuj do al dente - około 10 minut. Chcesz, aby cykoria była lekko delikatna, ale wystarczająco jędrna, aby podtrzymać nadzienie z kaczki. Dopraw solą i pieprzem, zdejmij z ognia i ostudź.
Przygotuj puree z mango / jagód, dodając mango i truskawki do blendera lub robota kuchennego i miksując do uzyskania gładkości.
Jeśli kaczka jest zimna, podgrzej ją lub podgrzej ponownie, w zależności od tego, czy zrobiłeś własną konfiturę, czy kupiłeś ją przygotowaną. Rozdrobnij kaczkę 2 widelcami.
Napełnij każdą połowę cykorii kaczką, łyżką puree z jagód mango na wierzchu i udekoruj maliną.