Kaczka z malinami (Canard aux Framboises)
Kaczka z malinami (Canard aux framboises) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 8,54 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 53g białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz demi-glace, połówki piersi z kaczki magret, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou), Canard aux Olives (kaczka pieczona z oliwkami), oraz Chèvre Au Coulis De Framboises dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść dużą płytką ognioodporną patelnię na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Kaczka Pat osuszyć i odciąć nadmiar tłuszczu. Ostrym nożem, następnie doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu (łącznie). Piecz, skórą w dół, w gorącej patelni, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony ukośnie w centrum rejestry 125 ° F, 20 do 25 minut.
Włącz brojlery. Obróć skórę kaczki do góry. Broil 4 do 6 cali od ciepła do złotego koloru, o 2 protokół.
Przenieś kaczkę na deskę do krojenia i pozostaw (skóra do góry) 10 minut.
Podczas gdy kaczka odpoczywa, wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni, następnie dodać szalotki i czosnek i saué na średnim ogniu, aż złoty kolor brązowy, o 2 protokół.
Dodać cukier i gotować, mieszając, aż się rozpuści. Wymieszać z octem, skrobanie brązowych bitów.
Dodać demi-glace i doprowadzić na wolnym ogniu. Wymieszać połowę malin.
Przesiać sos przez sito o drobnych oczkach do małego rondla, odrzucając ciała stałe. Pozbądź się nadmiaru tłuszczu. Na małym ogniu, zawirować w maśle.
Zdjąć z ognia i dodać pozostałe maliny.
Kaczkę pokroić w plasterki i podawać z sosem.