Kaczka z czekoladą: Anatra al Cioccolato

Kaczka z czekoladą: Anatran al Cioccolato może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1549 kalorii, 42g białka, oraz 146 g tłuszczu każdy. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, marchew, kaczka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać złote rodzynki można śledzić to danie główne z Kruszonka jabłkowa ze złotymi rodzynkami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Salame al Cioccolato (salami czekoladowe), Marcella Hazan ' s Semifreddo di Cioccolato, oraz Trio smaków na patyku: mus z kaczki, pierś z kaczki i Jagoda bezowa.
Instrukcje
Podgrzać 12 do 14-calowy rondel na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj kawałki kaczki, skórkę w dół. Skóra kaczki zapewni więcej niż wystarczającą ilość tłuszczu do brązowienia bez dodawania nadmiaru oleju. Gotować, od czasu do czasu wylewając nadmiar tłuszczu ostrożnie, aż złoty kolor będzie brązowy, około 8 minut na stronę.
Tymczasem, w średniej wielkości saute patelni, rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Dodaj cebulę, seler, i marchew, i saute na średnim ogniu, aż zmiękną, o 12 protokół.
Dodaj nasiona kopru włoskiego, orzeszki piniowe, goździki, rodzynki, liście laurowe, mąkę i 1/2 szklanki octu i kontynuuj gotowanie przez 2 minuty.
Dodać kawałki kaczki i 1/4 szklanki octu. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i obniżyć ogień. Dusić na małym ogniu, aż sos jest gęsty, o 30 do 40 protokół.
Kaczkę wyjąć na duży talerz i łyżkę warzyw.
Czekoladę i cukier wymieszać z płynem do gotowania.
SOS podawać z kaczką i udekorować posiekaną natką pietruszki, płatkami czerwonej papryki i mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.