Kaczka rozmarynowa z morelami
Kaczka rozmarynowa z morelami to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 66 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka granulowanego cukru, soli, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Rozmaryn-pierś kaczki z karmelizowanymi morelami, Ryż z kaczką i morelami, oraz Pierś z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym i grillowanymi morelami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz rozmaryn, brązowy cukier, czarny pieprz i sól. Przetrzyj mieszaninę na piersi kaczki. Przykryć i schłodzić 2 godziny. Kaczkę opłukać zimną wodą, osuszyć.
2 Oceń tłustą skórę ostrym nożem: jeśli piersi kaczki są bardzo tłuste, Oceń stronę skóry ostrym nożem. Uważaj, aby nie pokroić mięsa.
Kaczka pierś połówki skóry w dół w zimnej patelni sauté i włączyć ogień do średniej-wysokiej. (Tak, zacznij od zimnej patelni.) Gdy usłyszysz piersi kaczki skwierczą, zmniejsz ogień do średniego i pozwól gotować bez przeszkód, aż skóra będzie brązowa i chrupiąca, około 6-8 minut.
4 przekręć piersi, aby zakończyć gotowanie: przekręć pierś kaczki i gotuj kolejne 2-3 minuty, w zależności od tego, jak dobrze zrobiony lubisz kaczkę. Użyj testu palcowego, aby sprawdzić doneness. W ostatnim kroku, przechylić piersi kaczki po bokach — grubą stroną w dół-i niech skwierczą jeszcze minutę lub więcej.
Wyjąć na deskę do krojenia, aby odpocząć.
5 karmelizować morele: podczas gotowania kaczki, połączyć granulowany cukier i ocet w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Gotować do zgęstnienia i bursztynowego koloru (około 5 minut).
Dodać morele; zmniejszyć ogień i gotować przez 1 minutę lub aż morele zaczną mięknąć.
Podawać: kaczkę pokroić po przekątnej ziarna na plastry.
Podawać z karmelizowanymi morelami.
1 marynować kaczkę: wypłukać kaczkę, na zewnątrz i wewnątrz, osuszyć.
Nakłuj skórę widelcem o ostrych zębach, uważając, aby nie nakłuć mięsa.
Kaczkę natrzeć na całej powierzchni odrobiną oliwy z oliwek. Rozetrzyj mieszankę rozmarynu na całej kaczce, a niektóre w jamie.
Zwiąż nogi luźno. Włożyć do plastikowej torby i schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
2 piecz pierś kaczki bok do góry: co najmniej pół godziny przed planujesz ugotować kaczkę, wyjmij z lodówki, aby mogła osiągnąć temperaturę pokojową. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Kaczka kładziemy na stojaku do pieczenia na patelni, pierś do góry.
Na patelnię wlać szklankę wody. Piecz przez 45 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika i wylej tłuszcz i wodę. Oddzielić tłuszcz do użycia do fastrygowania.
3 Zakończ pieczenie strony piersi kaczki w dół: Obróć ptaka na stojaku, aby teraz pierś była zwrócona w dół. Ostudzić ptaka tłuszczem. Zwróć ptaka do piekarnika. Zwiększ temperaturę do 204°. oszacuj całkowity czas gotowania 15 minut na Funt ptaka. Więc jeśli masz kaczkę 4 lb, ugotuj ją jeszcze 30 minut.
Ptak odbywa się, gdy soki biegną jasne od udo kłute aż do stawu i gdy termometr mięsa włożony w wewnętrzne udo poniżej stawu nogi czyta 175 do 180 stopni. Uważaj, aby nie przegotować kaczki. Kiedy ptak jest gotowy, przenieś go na talerz i pozostaw na 15 minut przed rzeźbieniem.