Kaczka Polana miodem z kapustą Savoy
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kaczka Polana miodem z kapustą Sabaudzką może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 43g białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, sól i pieprz, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Makaron z kaczką Confit i kapustą Savoy, Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou), oraz Kaczka glazurowana miodowo-musztardowa.
Instrukcje
W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać olej.
Dodać imbir i czosnek i gotować na małym ogniu tylko do pachnące, o 1 minutę.
Dodać kapustę i gotować na małym ogniu, podrzucając, aż zwiędnie, o 5 protokół.
Dodać wywar i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować kapustę do miękkości, o 10 protokół. Wymieszać ze szczypiorkiem.
Tymczasem w małym rondlu połącz sok pomarańczowy, miód, tymianek, nasiona kolendry i laskę cynamonu i doprowadzaj do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zredukowany do glazury, o 10 protokół; odcedzić.
Podgrzać dużą patelnię żaroodporną. Używając ostrego noża, należy nabić skórę kaczki w krzyżowy wzór i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj kaczkę na patelni, strona skóry w dół, i gotować na małym ogniu, aż skóra będzie złoty, o 20 protokół. Łyżka off tłuszczu, jak gromadzi się na patelni. Odwróć kaczkę i umyj skórę szkliwem.
Patelnię przekładamy do piekarnika i pieczemy kaczkę przez około 6 minut, aż termometr włożony w najgrubszą część piersi od razu zarejestruje 13
Pozostaw kaczkę na 5 minut, a następnie przenieś na talerze. Podgrzać kapustę i podawać razem z kaczką.