Kaczka Pei Pah
Kaczka Pei Pah trwa około 2 godzin i 55 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 3,44 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 1605 kalorii, 45 g białka i 149 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, sosu sojowego, kaczki domowej i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Półmisek z małżami Po'pei, pikantny kurczak Pei Wei i pikantny kurczak Pei Wei.
Instrukcje
Nakłuj dobrze skórę kaczki widelcem.
Połącz proszek pięciu przypraw, czosnek, sól, cukier, imbir, pieprz i goździki; nacieraj kaczkę od zewnątrz i od środka.
Połączyć zieloną cebulę, korzeń imbiru, ząbki czosnku i hoisin; umieścić wewnątrz jamy.
Połącz miód, sos sojowy i ocet.
Piec w temperaturze 350° przez 2,5–3 godziny lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180°, od czasu do czasu polewając mieszanką miodu. Jeśli kaczka zbyt szybko się rumieni, przykryj ją luźno folią. Przykryj i odstaw na 15 minut przed rzeźbieniem.