Kaczka i okra gumbo

Kaczka i okra gumbo
Kaczka i okra gumbo może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 88 g tłuszczu, oraz w sumie 1083 kalorie. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jeśli masz całkowity czas: godziny, liść laurowy, pasta pomidorowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gumbo z kurczaka i Okra, Krewetki i Okra Gumbo, oraz Okra Shrimp Gumbo.

Składniki

907papryka habanerokiełbasa andouille w plastrach 1/4 calakiełbasa andouille w plastrach 1/4 cala1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowej4. Na średniej patelni, roztopić masło i powoli ubijać w mące. Gotować, mieszając, na średnim ogniu, aż mieszanina uzyska ciemny karmelowy kolor, około 10 do 15 minut, na ciemną zasmażkę4. Na średniej patelni, roztopić masło i powoli ubijać w mące. Gotować, mieszając, na średnim ogniu, aż mieszanina uzyska ciemny karmelowy kolor, około 10 do 15 minut, na ciemną zasmażkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(2 Laski) masło(2 Laski) masło16krewetki i żyłkiPrzyprawa CajunPrzyprawa Cajun1słonina wieprzowasłonina wieprzowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1porcja startego parmezanukruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1porcja startego parmezanuGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1porcja startego parmezanususzona szałwiasuszona szałwia1porcja startego parmezanu1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku4Średnia żółta cebula, posiekana2. Umieść kości kaczki w dużym garnku i dodaj 1 galon wody. Dodaj marchewkę, cebulę i liść laurowy. Dusić 30 minut. Usunąć z ciepła i odkształcenia, odrzucając ciała stałe2. Umieść kości kaczki w dużym garnku i dodaj 1 galon wody. Dodaj marchewkę, cebulę i liść laurowy. Dusić 30 minut. Usunąć z ciepła i odkształcenia, odrzucając ciała stałe907papryka habaneronogi kaczkinogi kaczki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany czosnekposiekany czosnek293Każda porcja: kalorie; 17 gramów białka; 16 gramów węglowodanów; 3 gramy błonnika; 19 gramów tłuszczu; 9 gramów tłuszczów nasyconych; 92 mg. cholesterolu; 1004 mg. sódKażda porcja: kalorie; 17 gramów białka; 16 gramów węglowodanów; 3 gramy błonnika; 19 gramów tłuszczu; 9 gramów tłuszczów nasyconych; 92 mg. cholesterolu; 1004 mg. sód1porcja startego parmezanuplik gumboplik gumbo16krewetki i żyłkiRed Rooster hot sauceRed Rooster hot sauce3Zwróć zapas do oczyszczonego pojemnika. Nadal gotować na małym ogniuZwróć zapas do oczyszczonego pojemnika. Nadal gotować na małym ogniu7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweokra w plastrach (plastry 1/2 cala; około 1 funta)okra w plastrach (plastry 1/2 cala; około 1 funta)1largesŚwieże tortille mączne do serwowaniaŚwieże tortille mączne do serwowania4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1porcja startego parmezanususzone oreganosuszone oregano2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę1porcja startego parmezanuplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody7Smak i dostosować przyprawy, sól i pieprz. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni zupy. Podawać na ryżu z sosem Red Rooster hotSmak i dostosować przyprawy, sól i pieprz. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni zupy. Podawać na ryżu z sosem Red Rooster hot1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę1porcja startego parmezanu1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryka żółta pokrojona w kostkępapryka żółta pokrojona w kostkę2Spód: okruszki z herbatników grahamBayou MagicBayou Magic2Łączny czas: godzin, 55 minutŁączny czas: godzin, 55 minut
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia28
Magazyn