Kaczka i Andouille Gumbo

Kaczka i Andouille Gumbo
Duck and Andouille Gumbo to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1123 kalorii, 40g białka, oraz 99g tłuszczu każdy. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ziele angielskie, bazylia, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać ziele angielskie, można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chicken-Andouille Gumbo, Kurczak i Andouille Gumbo, oraz Krewetki i Andouille Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć bulion i wodę w stockpot i doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień i niech gotować podczas przygotowywania kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodać kaczkę kilka kawałków na raz i dobrze brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Odcedzić na papierowych ręcznikach, jednocześnie brązowiejąc pozostałe kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Dodaj kaczkę do stockpot.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Wlać około 3/4 szklanki gorącego oleju do ciężkiej patelni średniej.Zasmażkę wymieszać z mąką, mieszając do uzyskania gładkiej pasty.Gotuj, ciągle mieszając, aż roux będzie ciemny w kolorze kawy brązowy (może to potrwać do 30 minut).Ostrożnie wymieszać część gorącego wywaru, aby lekko rozrzedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodaj seler, cebula, i papryka i stale mieszać aż bardzo miękkie, o 5 protokół; Dodaj do stockpot.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Dodaj kiełbasę do tej samej patelni i brązowy dobrze; odcedzić jak najwięcej nadmiaru tłuszczu, jak to możliwe i dodać kiełbasę stockpot.Zachować gumbo w miejscu gotowania i dodać pozostałe składniki z wyjątkiem sosem paprykowym, zielona cebula i ryż i dobrze wymieszać.Przykryć częściowo i dalej gotować, aż kaczka będzie bardzo miękka, około 2 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
GumboGumbo
Cała KaczkaCała Kaczka
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Zdjąć z ognia i dodać sos pieprzowy; dobrze wymieszać.Smak do przypraw, dodając sól w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Odstawić na 5 minut.Zetrzyj tłuszcz, a następnie wymieszaj zieloną cebulę.Chochla gumbo na gorącym ryżu i przekazać dodatkowe ostry sos pieprzowy, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
GumboGumbo
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Forjas del Salnes Leiranan Albarino. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Forjas del Salnes Leirana Albarino
Forjas del Salnes Leirana Albarino
Blady, zielonkawożółty. Jasny i Ostro skupiony na nosie, ukazujący intensywne zapachy cytryny, wiciokrzewu, chininy i minerałów, wraz z nutą imbiru w tle. Wytrawny, napięty i lekki na stopach, oferujący intensywne, mineralne smaki owoców cytrusowych i sadowniczych, które nie wykazują nadwagi. Zamyka się na pikantnej nucie, wykazując silną, kwiatową trwałość.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn