Kaczka Confit

Kaczka Confit
Przepis Confit kaczka może być wykonana w około 3 godziny. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,87 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 62g białka, oraz 27 g tłuszczu. 21 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka tymianku, wystarczy całkowicie zanurzyć nogi kaczki, jagody jałowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Co To Jest Duck Confit, Kaczka Confit, oraz Kaczka Confit.

Instrukcje

1
Dzień przed gotowaniem, umieścić kminek i nasiona kolendry na suchej patelni i tosty, aż będą lekko zabarwione i aromatyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wyjmij na deskę i zmiażdż je ostrzem noża. Zmiażdżyć jagody jałowca i wymieszać z przyprawami i solą. Utrzyj mieszaninę na kaczce, rozetrzyj z tymiankiem, rozmarynem i pokrojonym czosnkiem i schładzaj przez 24 godziny, obracając dwa lub trzy razy w trakcie marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cała KaczkaCała Kaczka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Następnego dnia piekarnik nagrzewamy do 150C / 130C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Kaczkę wytrzeć papierem kuchennym i osuszyć, ale nie zmywać marynaty. (Sól wydobywa wodę z komórek mięsnych, która zostanie ponownie napełniona tłuszczem, gdy kaczka delikatnie gotuje. Jeśli go umyjesz, po prostu ponownie napełnisz komórki wodą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cała KaczkaCała Kaczka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Umieść kaczkę w żeliwnej zapiekance i przykryj tłuszczem gęsim lub tłuszczem kaczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Cała KaczkaCała Kaczka
6
Dodać liście laurowe i pieprzu i gotować przez około 2 godziny, lub aż mięso jest prawie odpada od kości. Kaczkę można przechowywać w bardzo prosty sposób, umieszczając ją w misce budyniowej, pokrywając tłuszczem i trzymając w lodówce: tak długo, jak pozostanie pokryta tłuszczem, potrwa kilka tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Cała KaczkaCała Kaczka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Aby ugotować, Usuń confit nogi kaczki z tłuszczu. Umieść patelnię żaroodporną na kuchence, aż będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
8
Dodać nogi kaczki, skórkę w dół i gotować przez 4 min. Obróć nogi i przenieś patelnię do piekarnika na 30 minut, aż będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn