Kabocha No Nimono (Squash duszony w sosie Sake-sojowym)
Kabocha No Nimono (Squash duszony w sosie Sake-sojowym) jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap SOS. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.96 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka sosu sojowego, sake, mirin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Z Sosem Sojowym, Kabocha duszona sojowo, oraz Kabocha Squash Red Curry.
Instrukcje
Umieść squasha w dużym rondlu. Przykryć bulionem dashi i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj sos sojowy, ocet, mirin i sake. Kontynuuj gotować, aż squash będzie miękki i sos zmniejszy się, 6-8 minut.
Umieść squasha w miseczkach. Top z dodatkowym bulionem.