John ' s Citrus Fish, kapusta włoska i kuskus z groszkiem i szczypiorkiem

John ' s Citrus Fish, kapusta włoska i kuskus z groszkiem i szczypiorkiem
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni cytrusowa ryba Johna, kapusta włoska i kuskus z groszkiem i szczypiorkiem mogą być super pescatarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 777 kalorii, 62g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,92 USD za porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka groszku, wywaru z kurczaka, szalotki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 86%, to danie jest wyjątkowe. Podobne przepisy obejmują John ' s Citrus Fish, kapusta włoska i kuskus z groszkiem i szczypiorkiem, Orecchiette z kapustą włoską, groszkiem i kremem cytrynowym, oraz Orecchiette z kapustą włoską, groszkiem i kremem cytrynowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu za pomocą 1 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrotu patelni i 1 łyżki masła. Gdy masło rozpuści się w oleju, dodaj kapustę i gotuj przez 2 do 3 minut, aby trochę zwiędła. Dopraw solą i pieprzem i dodaj 1/2 szklanki bulionu drobiowego na patelnię. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Odetnij końce cytrusów, grejpfruta lub pomarańczy. Ustaw cytrusy pionowo i odetnij skórkę w paski małym ostrym nożem tnącym od góry do dołu, obracając cytrusy podczas pracy. Po oczyszczeniu ze skór odetnij części owocu od błon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Dopraw rybę solą i pieprzem oraz skórką grejpfrutową lub pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu za pomocą 1 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni. Gdy zmarszczki oleju, dodaj ryby. Gotuj ryby 3 do 4 minut z każdej strony, najpierw skórą do dołu. Skóra powinna być chrupiąca, a miąższ nieprzezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Wyjmij rybę na półmisek i przykryj folią, aby się ogrzać. Umieść patelnię na kuchence i dodaj kolejną łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni i szalotki. Gotuj szalotki 2 minuty, a następnie dodaj cytrusy na patelnię i podgrzej przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodaj białe wino i zmniejsz 1 minutę, a następnie dodaj łyżkę masła. Wyłącz ogrzewanie. Potrząśnij patelnią, aby połączyć masło z cytrusami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Gdy sos działa, zagotuj 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego, 1 łyżkę masła i mżawkę oliwy z oliwek w średnim garnku z ciasno dopasowaną pokrywką. Gdy bulion się zagotuje, dodaj kuskus, groszek i szczypiorek do garnka. Wyłącz ogień, zamieszaj i ustaw pokrywkę na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Odstaw na 5 minut, a następnie Odkryj i puch widelcem.
9
Przełóż do naczynia do serwowania.
10
Umieść kapustę w naczyniu do serwowania. Odkryj ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
11
Rybę polać cytrusami i sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Ryba działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Brooks Willamette Valley Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia65
Magazyn