Jogurt i brązowo-cukrowy Panna Cotta z winogronowym żelem
Jogurt i brązowy cukier Panna Cotta z winogronowym żelem może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać jogurt, grappa, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 812 godzin. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Brązowo-Cukrowa Panna Cotta, Kokosowa Panna Cotta z grejpfrutowym żelem, oraz Honey Bourbon Dynia Panna Cotta z brzoskwiniowo-morelowym żelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki soku winogronowego w 1-quart ciężki rondel i odstawić 1 minutę do zmiękczenia. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Wyjąć z ognia i wymieszać pozostałe 3/4 szklanki soku winogronowego z sokiem z cytryny, winogron i grappy.
Lekko olej ramekins i umieścić w płytkiej patelni do pieczenia. Podzielić mieszaninę winogron pomiędzy ramekiny i schłodzić w zamrażarce, aż tylko ustawić, o 30 minut.
Wymieszać żelatynę i 1/4 szklanki śmietany w oczyszczonym rondlu 1-quart heavy i odstawić 1 minutę do zmiękczenia. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Dodać pozostałe 3/4 szklanki śmietany z brązowym cukrem i powrócić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wymieszać jogurt, grappa i sól do uzyskania gładkości w dużej miarce, następnie wlać mieszaninę śmietany i ubijać, aż dobrze się połączą.
Wlać mieszaninę do ramekinów (na zestaw gelée) i schłodzić (w lodówce), przykryte, do jędrności, co najmniej 8 godzin.
Aby odkręcić, Uruchom cienki ostry nóż wzdłuż krawędzi każdego ramekina, aby poluzować, a następnie zanurz się w małej misce z bardzo ciepłą wodą 6 sekund. Odwróć talerz na każdy ramekin, a następnie odwróć panna cotta z gelée na talerze, delikatnie zdejmując ramekiny.
Panna cotta z gelée można schłodzić w ramekinach, przykryć, do 2 dni.