Jogurt i brązowo-cukrowy Panna Cotta z winogronowym żelem

Jogurt i brązowo-cukrowy Panna Cotta z winogronowym żelem
Jogurt i brązowy cukier Panna Cotta z winogronowym żelem może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać jogurt, grappa, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 812 godzin. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Brązowo-Cukrowa Panna Cotta, Kokosowa Panna Cotta z grejpfrutowym żelem, oraz Honey Bourbon Dynia Panna Cotta z brzoskwiniowo-morelowym żelem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki soku winogronowego w 1-quart ciężki rondel i odstawić 1 minutę do zmiękczenia. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WinogronowySok Winogronowy
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i wymieszać pozostałe 3/4 szklanki soku winogronowego z sokiem z cytryny, winogron i grappy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WinogronowySok Winogronowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WinogronaWinogrona
GrappaGrappa
3
Lekko olej ramekins i umieścić w płytkiej patelni do pieczenia. Podzielić mieszaninę winogron pomiędzy ramekiny i schłodzić w zamrażarce, aż tylko ustawić, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
Wymieszać żelatynę i 1/4 szklanki śmietany w oczyszczonym rondlu 1-quart heavy i odstawić 1 minutę do zmiękczenia. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać pozostałe 3/4 szklanki śmietany z brązowym cukrem i powrócić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
KremKrem
CukierCukier
3
Wymieszać jogurt, grappa i sól do uzyskania gładkości w dużej miarce, następnie wlać mieszaninę śmietany i ubijać, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrappaGrappa
JogurtJogurt
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać mieszaninę do ramekinów (na zestaw gelée) i schłodzić (w lodówce), przykryte, do jędrności, co najmniej 8 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Aby odkręcić, Uruchom cienki ostry nóż wzdłuż krawędzi każdego ramekina, aby poluzować, a następnie zanurz się w małej misce z bardzo ciepłą wodą 6 sekund. Odwróć talerz na każdy ramekin, a następnie odwróć panna cotta z gelée na talerze, delikatnie zdejmując ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Panna cotta z gelée można schłodzić w ramekinach, przykryć, do 2 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćEkspert
Gotowe W812 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn