Jogurt grecki z ciepłym sosem jagodowym
Need a bezglutenowy i wegetariański posiłek poranny? Grecki jogurt z ciepłym sosem jagodowym może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.22 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka jeżyn, jagód, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jogurt grecki z ciepłym sosem czarno-jagodowym, Ciepłe Greckie kanapki Pita z indykiem i sosem ogórkowo-jogurtowym, oraz Grecki Jogurt Jagodowy Drobiazg dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małym rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; delikatnie gotować 10 minut lub aż sos zgęstnieje. Wymieszać z masłem.
Łyżka 1/2 szklanki jogurtu do każdego z 4 misek; top każdej porcji z około 1/4 szklanki sosu.