Jeżyna - Szarlotka

Jeżyna - Szarlotka
Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 315 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ser cheddar, jajko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Z Jeżynami, Szarlotki Cynamonowe, oraz Szarlotka Pieczone Pączki.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Masło pokroić w mieszankę mąki blenderem do ciasta, aż mieszanina przypomina mały groszek. Wymieszać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SerSer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Skropić 1/2 szklanki wody z lodem na mieszaninie mąki, mieszając widelcem, aż suche składniki są zwilżone i ciasto jest kruche, ale tworzy kulkę po naciśnięciu razem, dodając więcej wody z lodem,1 łyżka. na raz, jeśli to konieczne(do 1/4 szklanki). Podziel ciasto na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Umieścić każdą połowę na dużym kawałku folii. Uformuj każde ciasto na pół na płaski dysk. Owinąć każdy dysk w folię i schłodzić od 2 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Ułożyć 1 krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni; posypać ciasto lekko mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Ciasto rozwałkować do grubości około 1/4 cala. Zaczynając od 1 krawędzi ciasta, owinąć ciasto wokół wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
8
Umieść wałek do ciasta na 9-calowej płytce ciasta i rozwiń ciasto na płytce ciasta. Naciśnij ciasto do pie Płyta; odciąć nadmiar skorupy wzdłuż krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
9
Krawędzie skórki delikatnie szczotkować jajkiem; rezerwa Pozostałe jajko. Łyżka jeżyny - Szarlotka nadziewana do skórki, nadziewana lekko w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do SzarlotekNadzienie Do Szarlotek
JeżynyJeżyny
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
JajkoJajko
10
Rozwałkuj pozostały krążek ciasta do grubości około 1/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
11
Ciasto pokroić na 9 pasków. Ułóż paski w kratowym projekcie nad wypełnieniem; delikatnie wciśnij końce pasków do dolnej skorupy; zagniataj krawędź skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
12
Siatkę posmarować jajkiem; posypać cukrem musującym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
13
Umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
14
Piec w temperaturze 400 na dolnej półce piekarnika 45 do 50 minut. Przykryć luźno folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, i piec 25 więcej minut lub aż soki są grube i bąbelkowe. Schłodzić na stojaku z drutu 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
15
Spróbuj Tego Twista! Ciasto żurawinowo-jabłkowe: Zastąp nadzienie żurawinowo-jabłkowe nadzieniem Jeżyno-jabłkowym. Przygotować się zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do SzarlotekNadzienie Do Szarlotek
JeżynyJeżyny
żurawinażurawina
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn