Jeżyna - Szarlotka

Jeżyna - Szarlotka
Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 315 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ser cheddar, jajko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Z Jeżynami, Szarlotki Cynamonowe, oraz Szarlotka Pieczone Pączki.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Masło pokroić w mieszankę mąki blenderem do ciasta, aż mieszanina przypomina mały groszek. Wymieszać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SerSer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Skropić 1/2 szklanki wody z lodem na mieszaninie mąki, mieszając widelcem, aż suche składniki są zwilżone i ciasto jest kruche, ale tworzy kulkę po naciśnięciu razem, dodając więcej wody z lodem,1 łyżka. na raz, jeśli to konieczne(do 1/4 szklanki). Podziel ciasto na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Umieścić każdą połowę na dużym kawałku folii. Uformuj każde ciasto na pół na płaski dysk. Owinąć każdy dysk w folię i schłodzić od 2 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Ułożyć 1 krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni; posypać ciasto lekko mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Ciasto rozwałkować do grubości około 1/4 cala. Zaczynając od 1 krawędzi ciasta, owinąć ciasto wokół wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
8
Umieść wałek do ciasta na 9-calowej płytce ciasta i rozwiń ciasto na płytce ciasta. Naciśnij ciasto do pie Płyta; odciąć nadmiar skorupy wzdłuż krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
9
Krawędzie skórki delikatnie szczotkować jajkiem; rezerwa Pozostałe jajko. Łyżka jeżyny - Szarlotka nadziewana do skórki, nadziewana lekko w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do SzarlotekNadzienie Do Szarlotek
JeżynyJeżyny
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
JajkoJajko
10
Rozwałkuj pozostały krążek ciasta do grubości około 1/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
11
Ciasto pokroić na 9 pasków. Ułóż paski w kratowym projekcie nad wypełnieniem; delikatnie wciśnij końce pasków do dolnej skorupy; zagniataj krawędź skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
12
Siatkę posmarować jajkiem; posypać cukrem musującym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
13
Umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
14
Piec w temperaturze 400 na dolnej półce piekarnika 45 do 50 minut. Przykryć luźno folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, i piec 25 więcej minut lub aż soki są grube i bąbelkowe. Schłodzić na stojaku z drutu 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
15
Spróbuj Tego Twista! Ciasto żurawinowo-jabłkowe: Zastąp nadzienie żurawinowo-jabłkowe nadzieniem Jeżyno-jabłkowym. Przygotować się zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do SzarlotekNadzienie Do Szarlotek
JeżynyJeżyny
żurawinażurawina
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn