Jeżyna Kurczak Balsamiczny
Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Kurczak balsamiczny z jeżynami mógłby być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 36g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.03 za porcję. Mieszanka owoców jeżyny, rosół z kurczaka, połówki piersi kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Balsamiczna Sałatka z kurczakiem z Fetanem awokado i jeżyną, Sałatka z buraków jeżyn z sosem balsamicznym jeżyn, oraz Clean Eating Slow Cooker Balsamiczny Kurczak Z Jeżynami.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Gotować piersi z kurczaka, aż złoty brąz z obu stron, 2 do 3 minut na stronie. Podczas gotowania piersi z kurczaka, ubij razem rosół z kurczaka, tymianek, jeżyny i ocet balsamiczny.
Gdy piersi kurczaka są rumiane z obu stron, wlać sos jeżyn, i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż piersi z kurczaka nie są już różowe w środku, o 15 protokół. Przekręć piersi kurczaka w połowie gotowania.
Podawać z zredukowanym sosem jeżyn. Aby uzyskać grubszy sos, wymieszać skrobię kukurydzianą z około 2 łyżeczkami wody i wymieszać z sosem na wolnym ogniu; gotować, aż zgęstnieje, o 1 minutę.