Jeżyna Jalapeno Jelly
Jeżyna Jalapeno Jelly może być tylko przyprawa szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 45 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 74 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka cukru, pół kufla słoików konserwowych, pieprz jalapeno i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Galaretka Żurawinowa Jalapeno (Christmas Jelly), Jeżyna Galaretka Jabłkowa, oraz Galaretka Jalapeno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać kryształy pektyny z 1/2 szklanki cukru w misce. Wymieszać sok z jeżyn, mieszaninę pektyn, zielony jalapeno, i czerwony jalapeno razem w rondlu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia przez 1 pełną minutę.
Dodać 3 1/2 szklanki cukru i powrócić do toczenia wrzenia, aż cukier całkowicie się rozpuści, o 1 minutę.
Wyjąć z ognia; wymieszać, gdy off ciepła, aby usunąć pęcherzyki i piany przez około 5 minut.
Kadzi do sterylnych słoików pozostawiając 1/4 cala headspace. Słoiki uszczelniające w łaźni z gorącą wodą. Galaretkę przechowywać w lodówce po złamaniu uszczelnienia.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Marques de Caceres Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.