Jet Tila ' s Tom Yum Goong Soup

Jet Tila ' s Tom Yum Goong Soup
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupę, więc spróbuj zupy Tom Yum Goong Jet Tila. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 12% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 75 kalorii, 10g białka, oraz 1g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów azjatyckiego jedzenia. Jeśli masz słomiane grzyby, Tajskie chiles, krewetki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Będzie hitem w Twoim Jesień wydarzenie. Z łyżką wynik 50% to danie jest solidne. Spróbuj Zupa Tom Yum Goong, Tom Yum Goong (Spicy Thai Shrimp Soup), oraz Tom Yum Goong (tajska zupa z krewetek na gorąco i kwaśno) podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojler piekarnika i ustaw stojak piekarnika w odległości około 6 cali od źródła ciepła. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Paprykę umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Gotować pod rozgrzanym brojlerem, obracając od czasu do czasu, aż skórka papryki poczerniała i pęcherze, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
4
Zaczerniałą paprykę włożyć do miski i szczelnie zamknąć folią. Pozwól papryce gotować na parze, gdy ostygną, około 20 minut. Po ostygnięciu Usuń i wyrzuć skórę, nasiona i łodygi. Posiekać pieczone chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Bulion z kurczaka wlać do dużego garnka i zagotować na średnim ogniu. Wymieszać krewetki, grzyby i posiekane pieczone chiles. Wróć do gotowania na wolnym ogniu i gotuj, aż krewetki nie będą już przezroczyste w środku, około 1 minuty. Wymieszaj sos rybny, sok z limonki i pastę chile, aż pasta chile się rozpuści. Kadzi do misek, a każdą miskę udekorować liściem limonki i gałązką kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pasta ChiliPasta Chili
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
GrzybyGrzyby
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
KrewetkiKrewetki
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
GarnekGarnek

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Tajów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Dr Hermann Dr H. Riesling. Recenzenci bardzo lubią to z 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Dr. Hermann Dr. H. Riesling
Dr. Hermann Dr. H. Riesling
Zapach ziół i owoców pestkowych. Słodki, świeży, owocowy o żywej kwasowości. To wino jest idealne do pikantnych potraw, zwłaszcza pikantnej Azjiancuisine, lekka i świeża kwasowość jest taka, że można ją delektować się samodzielnie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn