Jesiotr przyprawiony po indyjsku z miętowym sosem jogurtowym

Jesiotr przyprawiony po indyjsku z miętowym sosem jogurtowym
Indyjskie przyprawione jesiotra z miętowym sosem jogurtowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kurkumę, mielony kminek, nasiona kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Jesiotr przyprawiony po indyjsku z miętowym sosem jogurtowym, Grillowane klopsiki z sosem jogurtowym po Indyjsku, oraz Hamburgery jagnięce z indyjskimi przyprawami i sosem jogurtowo-miętowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drobno zmielić nasiona kopru włoskiego w młynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
2
Ubić razem koper włoski i 1 szklankę jogurtu z czosnkiem, imbirem, kminkiem, kolendrą, czarnym pieprzem, kurkumą, cayenne i 1/2 łyżeczki soli. Ryby zalać mieszaniną jogurtu i marynować w płytkim naczyniu do pieczenia, przykrytym i schłodzonym, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KolendraKolendra
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
JogurtJogurt
KminekKminek
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Podczas gdy ryba jest marynowania, ubij razem pozostałą filiżankę jogurtu, mięta, Skórka, i pozostałe 1/2 łyżeczki soli, aby sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
SOSSOS
RybyRyby
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyciągnij ryby z marynaty, pozwalając nadmiar kapać off (wyrzucić marynatę), i grill ryby, pokryte tylko przy użyciu grilla gazowego, na lekko naoliwionym stojaku grill, obracając się raz, aż tylko gotowane przez, o 12 minut w sumie. (Jeśli używasz halibuta, najpierw grilluj skórkę i grilluj, obracając raz, w sumie od 8 do 9 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
HalibutHalibut
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Podawać rybę z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
1
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, jesiotr może być grillowany w dobrze przyprawionym dużym prążkowanym patelni grillowej (bez tłoczenia)na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż tylko gotowane przez, łącznie około 12 minut. (Halibut zajmie łącznie 8 do 9 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn