Jerked Leg of Lamb
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojego repertuaru, szarpana noga jagnięcina może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz jagody ziela angielskiego, sos sojowy, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Podobne przepisy to Tempeh, Jerked, Jamajski Szarpany sos BBQ, oraz Szarpane Kaboby Z Kurczaka.
Instrukcje
Na średniej patelni, połączyć ziele angielskie, cynamon, pieprz i goździki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko tosty, o 1 minutę.
Przyprawy przełożyć na talerz i ostudzić, a następnie zmielić na proszek w młynku do przypraw.
W maszynce, połączyć sos sojowy, cebula, czosnek, szalotki, olej, rum, tymianek, sól, gałka muszkatołowa i mielone przyprawy i proces do pasty. W dużym płytkim naczyniu, płaszcz jagnięcinę z marynatą. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Zapal grill lub rozgrzej brojlery. Grilluj jagnięcinę na umiarkowanie wysokim płomieniu lub pieczeniu przez około 10 minut na stronę średnio rzadką, obracając i obracając mięso do równomiernego gotowania.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, na 10 minut. Jagnięcinę pokroić na ziarno i podawać na gorąco.