Jerk-Spiced Polędwica Wołowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Jerk-Spiced polędwicy wołowej spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.02 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 196 kalorii, 26g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, mniej sodu bulion wołowy, jamajską przyprawę do jerków i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekana polędwica dla dwojga, Zapiekana Polędwica Dla Dwojga, oraz Jerk-Spiced Shrimp dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać bulion, olej, przyprawy, ocet i czosnek w płytkim, niemetalicznym naczyniu 2-quart lub zamykanej plastikowej torbie wielkości galonów.
Dodaj stek i obrócić go do Płaszcz z marynaty. Przykryć naczynie lub zamknąć plastikową torbę i przechowywać w lodówce przez 8 godzin, obracając stek na kilka razy podczas marynowania.
Lekko nasmaruj stojak na grill i podgrzej grill do średniej.
Wyjąć stek z marynaty i zalać marynatą w 1-ćwiartkowym rondlu.
Marynatę rozgrzać na średnim ogniu do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować przez 10 minut. Wymieszaj sok z cytryny i kolendrę. Trzymaj ciepło.
Grilluj stek przez 28 minut na średnio rzadkie lub do pożądanej doneness.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
SOS cytrynowo-kolendrowy podawać ze stekiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.