Jeni Britton Bauer ' s Jasmine Green Tea Ice Cream
Na $8.29 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 2361 kalorii. 116 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, wiśnie z cukrem, liście herbaty jaśminowej i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kanapki z kremem owsianym Jeni Britton Bauer, Brukowiec jagodowy Jeni Britton Bauer, oraz Jeni Britton Bauer pieczone ciasto Alaska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wiśnie umieścić w żaroodpornej misce.
Połączyć wodę z cukrem w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Wlać syrop na wiśnie i ostudzić do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia (wiśnie będą przechowywać do miesiąca w lodówce).
Wymieszać około 2 łyżki mleka ze skrobią kukurydzianą w małej misce, aby uzyskać gładką zawiesinę.
Ubić serek w średniej misce, aż będzie gładki. Napełnij dużą miskę lodem i wodą.
Połączyć pozostałe mleko, śmietanę, cukier i syrop kukurydziany w rondlu 4-quart, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 4 minuty.
Wyjąć z ognia, dodać herbatę i pozostawić strome przez 10 minut.
Przecedzić mieszaninę mleka przez drobne sito, naciskając na liście herbaty, aby uzyskać jak najwięcej śmietany. Wróć do rondla i stopniowo ubijaj zawiesinę skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, mieszając żaroodporną łopatką, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty.
Chill: stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do serka śmietankowego, aż będzie gładka.
Wlej mieszaninę do 1-galonowej torby z zamrażarką Ziploc i zanurz zamkniętą torbę w łaźni lodowej.
Odstawić, dodając więcej lodu w razie potrzeby, aż ostygnie, około 30 minut.
Wlać bazę lodów do zamrożonego pojemnika i obracać, aż będzie gęsta i kremowa.
Dobrze osuszyć wiśnie.Zapakuj lody do pojemnika do przechowywania, układając je warstwami z wiśniami. Dociśnij arkusz pergaminu bezpośrednio do powierzchni i uszczelnij szczelną pokrywą. Zamrażać w najzimniejszej części zamrażarki, aż do uzyskania jędrności, co najmniej 4 godziny.