Jedz za 8 dolców: Ratatouille i ciecierzyca
Jedz za osiem dolców: Ratatouille i ciecierzyca może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomidorów, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Grillowany Ratatouille z ciecierzycą, Łatwe pieczone Ratatouille warzywne z ciecierzycą, oraz Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi).
Instrukcje
Podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować, mieszając często aż skwierczeć, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie Brązowy, o 10 protokół.
Dodaj bakłażan, pieprz, cukinię i tymianek. Doprawić solą i pieprzem i gotować, aż warzywa zmiękną, około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj do 1/4 więcej oliwy z oliwek, jeśli patelnia wygląda na suchą lub składniki trzymać.
Wymieszać pomidory, przykryć garnek i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować 30 minut, mieszając raz lub dwa razy.
Zdjąć przykrycie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gęsta konsystencja gulaszu zostanie osiągnięta, o 10 minut dłużej.
Dodać ocet i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ratatouille można jeść na ciepło, ciepło lub zimno, ale najlepiej w temperaturze pokojowej.