Jedz za 8 dolców: kurczak duszony w papryce z Puree z ciecierzycy i chrupiącą szalotką

Jedz za 8 dolców: kurczak duszony w papryce z Puree z ciecierzycy i chrupiącą szalotką
Jedz za 8 dolców: kurczak duszony w papryce z Puree z ciecierzycy i chrupiącą szalotką to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1443 kalorie, 80g białka, oraz 99g tłuszczu. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, szalotka, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Przyprawiony łosoś z dusz z szalotki, Edamame i puree z Sunchoke, Pieczony Kurczak Z Papryką I Szalotką, oraz Duszony Kurczak Z Papryką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka osuszyć i pogłębić w sezonowanej mące, odpylając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Rozgrzać olej roślinny w dużym, ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Ułożyć kawałki kurczaka skórą w dół w gorącym oleju i zapiekać 6-8 minut, przenosząc na talerz, gdy skóra będzie złotobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
4
Wyrzuć resztki oleju i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. W tym samym rondlu, gotować sól wieprzową, aż chrupiące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodaj marchew i cebulę, mieszając, aby pokryć się wytopionym tłuszczem wieprzowym i gotuj, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
6
Dodaj rosół z kurczaka i papryki i deglaze patelni przez gotowanie i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę. Powrót kurczaka na patelnię, Skórka do góry, wraz z sokami, które nagromadziły się na talerzu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut, aż kurczak jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
7
Dodaj posiekany szpinak i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
8
Wlać mieszaninę skrobi kukurydzianej z wodą, mieszając w celu rozprowadzenia i gotować, aż sos się zagęści, około 1 minuty. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
9
Puree z ciecierzycy z chrupiącą szalotką
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1
Umieścić szalotki w małym rondelku i przykryć olejem roślinnym. Na małym ogniu, doprowadzić olej na wolnym ogniu. Utrzymuj niskie, stałe ciepło, aż szalotki będą złociste, a następnie usuń łyżką szczelinową i przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1
Włożyć ciecierzycę, wodę, oliwę z oliwek i zmielony kminek do robota kuchennego lub blendera. Mieszaj, aż konsystencja będzie kremowa i jednolita, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, 1 łyżkę na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przenieść do rondla nad małym płomieniem i podgrzać. Doprawić do smaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Podawać puree posypane chrupiącą szalotką. W razie potrzeby skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka Garści Ogolonego Parmiginao-ReggianoKilka Garści Ogolonego Parmiginao-Reggiano
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia51
Magazyn