Jedz za 8 dolców: Chili con Frijoles to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cayenne, liście kolendry, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj 5th Annual Chili Contest: wpis # 5-Chili Con Carne y Frijoles, Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot), oraz Jedz Za Osiem Dolców: Kurczak Pieczony Chili I Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włożyć olej do średniej patelni na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać cebulę, czosnek, zielony pieprz, i gorące zielone chiles. Mieszamy i smażymy przez około 3 minuty, aż przyprawy zaczną się brązowieć. Niech zaczną mieć jakiś kolor, nawet jeśli zajmuje to 6 minut lub 1
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Zmniejsz ciepło do średnio-niskiej i nadal sauté przez kolejne 3 protokół. Teraz dodać kminek, papryka, tymianek, szałwia, oregano, i cayenne. Energicznie wymieszać raz lub dwa razy i dodać soczewicę, 4 szklanki wody, fasola, pomidory, posiekana kolendra, i sól. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do minimum i gotować delikatnie przez 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Soczewica
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej Wody
Dodatki (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Mąkę kukurydzianą wymieszać z 3 łyżkami wody, a następnie wlać mieszaninę do garnka z chili. Wymieszać, aby wymieszać i doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować delikatnie przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Podawać z prosem (lub ryżem lub chipsami tortilla), posypując każdą miskę łyżką jogurtu i posypką sera i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Proso
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego