Jedz za 8 dolców: Chili con Frijoles to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cayenne, liście kolendry, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj 5th Annual Chili Contest: wpis # 5-Chili Con Carne y Frijoles, Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot), oraz Jedz Za Osiem Dolców: Kurczak Pieczony Chili I Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włożyć olej do średniej patelni na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać cebulę, czosnek, zielony pieprz, i gorące zielone chiles. Mieszamy i smażymy przez około 3 minuty, aż przyprawy zaczną się brązowieć. Niech zaczną mieć jakiś kolor, nawet jeśli zajmuje to 6 minut lub 1
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Zmniejsz ciepło do średnio-niskiej i nadal sauté przez kolejne 3 protokół. Teraz dodać kminek, papryka, tymianek, szałwia, oregano, i cayenne. Energicznie wymieszać raz lub dwa razy i dodać soczewicę, 4 szklanki wody, fasola, pomidory, posiekana kolendra, i sól. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do minimum i gotować delikatnie przez 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Soczewica
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej Wody
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Gałązki Rozmarynu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Mąkę kukurydzianą wymieszać z 3 łyżkami wody, a następnie wlać mieszaninę do garnka z chili. Wymieszać, aby wymieszać i doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować delikatnie przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Podawać z prosem (lub ryżem lub chipsami tortilla), posypując każdą miskę łyżką jogurtu i posypką sera i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Proso
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz