Jedwabisty mus czekoladowy z chrupiącym masłem orzechowym

Jedwabisty mus czekoladowy z chrupiącym masłem orzechowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 107 g tłuszczu, oraz w sumie 1326 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.2 za porcję. Jest idealny do valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czekolady, czekolady mlecznej, prażonych orzeszków ziemnych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Jedwabisty mus czekoladowy z chrupiącym masłem orzechowym, Milk Chocolate Peanut Butter Mus Z Chrupiącą Polewą, oraz Vegan Chocolate Peanut Butter Swirl Mousse Pie Z Chocolate Peanut Butter Agave Sauce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać krem orzechowy: w małej misce, posypać żelatynę nad wodą i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. W małym rondlu, doprowadzić ciężką śmietanę na wolnym ogniu z posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
żelatynażelatyna
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Niech krem orzechowy odstać od ognia na 15 protokół. Odcedzić krem z orzeszków ziemnych do średniej miski; wyrzucić posiekane orzeszki ziemne. Wytrzeć rondel, dodać śmietanę i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Z ognia ubić żelatynę i posiekaną białą czekoladę, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
żelatynażelatyna
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przenieść do miski i przechowywać w lodówce krem z orzeszków ziemnych, aż zostanie ustawiony, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W międzyczasie zrób Mus: w małym rondlu podgrzej krem do gotowania na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
W średniej misce umieścić mleczną czekoladę i niesłodzoną czekoladę i dodać gorącą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzona Czekolada Do PieczeniaNiesłodzona Czekolada Do Pieczenia
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Odstawić, aż się stopi, a następnie ubijać, aż będzie gładka; ostudzić. W innym małym rondlu, połączyć cukier i wodę i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
7
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka z dużą prędkością, aż będą gładkie. Powoli wlej gorący syrop cukrowy, ubijając z dużą prędkością; uważaj, aby nie wylać syropu bezpośrednio na ubijaki. Beat, aż mieszanina będzie chłodna, blada i gęsta, około 5 minut. Używając gumowej szpatułki, złóż mieszaninę czekolady, aż nie pozostaną smugi. Mus przykryć folią i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
SyropSyrop
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Zrób crunch: wyłóż średnią blachę do pieczenia papierem woskowym. W średniej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej misce roztopić masło orzechowe i czekoladę o dużej mocy w odstępach 30-sekundowych, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać płatki kukurydziane i orzeszki ziemne i rozprowadzić crunch na blasze do pieczenia w 1/2-calowej warstwie. Zamrozić do twardości, około 1 1/2 godziny. Pokroić na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Płatki KukurydzianePłatki Kukurydziane
CzekoladaCzekolada
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
MikrofalówkaMikrofalówka
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Łyżka musu do 8 szklanek lub misek i top każdy z gałką kremu orzechowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Posypać orzechowym crunch i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn