Jarmuż z prażonymi burakami i boczkiem
Jarmuż z prażonymi burakami i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, jarmuż, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z kapusty Fizz z pieczonym sosem czosnkowo-Boczkowym i burakami, Sałatka Z Jarmużu Z Prażonymi Burakami, oraz Pieczony jarmuż i buraki z miodowo-chrzanowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umyć i przyciąć buraki, usuwając oba końce.
Umieść je na 12-calowym kwadratowym arkuszu z wytrzymałej folii aluminiowej.
Skropić oliwą i obficie doprawić solą i pieprzem. Zapieczętuj opakowanie foliowe i piecz, aż buraki będą wideł, około 1 godziny.
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż średnio chrupiące (lub jednak wolisz boczek).
Przełożyć boczek na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Zwiększyć ogień do wysokiej i dodać jarmuż, mieszając do pokrycia w wytopionym tłuszczu boczku. Przykryć i gotować przez kilka minut, a następnie dodać bulion z kurczaka i 2 łyżki octu. Wymieszać do połączenia, przykryć i pozostawić do zwiędnięcia na 6 do 8 minut.
Buraki obrać i pokroić na kawałki i dodać do jarmużu. Wymieszać pozostałe 2 łyżki octu.
Dodać boczek, wymieszać i doprawić solą i pieprzem.