Jarmuż i grzyby Stroganoff
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać jarmuż i grzyby Stroganoff spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 472 kalorie, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, borowiki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Mushroom Stroganoff, Mushroom stroganoff, oraz Mushroom Stroganoff.
Instrukcje
Umieść borowiki w małej, żaroodpornej misce. Doprowadzić wodę do wrzenia w małym rondlu na dużym ogniu i wlać ją na porcinis.
Niech grzyby siedzieć, aż zmiękną, o 12 protokół. Za pomocą widelca przenieś porcinis na deskę do krojenia (uważaj, aby nie przeszkadzać ziarnistemu osadowi na dnie miski) i grubo posiekaj.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać grzyby cremini i gotować, mieszając rzadko, aż rumiane, o 5 protokół.
Wyjąć do miski z porcinis.Zmniejsz ciepło do średniego, dodaj pozostały olej do miski i podgrzewaj, aż się połysk.
Dodać cebulę i paprykę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 4 protokół.
Posypać mąką i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż surowy smak gotuje off, o 1 do 2 protokół.
Dodać jarmuż i czosnek, doprawić solą i pieprzem, i gotować, podrzucając szczypcami, aż jarmuż właśnie zwiędnie, o 1 minutę.
Dodać zarezerwowane grzyby wraz z sokami w misce i wymieszać, aby połączyć.
Dodać wino i gotować, aż prawie odparuje, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, dodać zarezerwowany płyn do namaczania grzybów, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż sos będzie lekko zagęszczony, skrobając wszelkie kawałki, które nagromadziły się na dnie patelni, około 5 do 7 minut. W międzyczasie ugotuj makaron we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Gdy makaron jest gotowy, rezerwy 1/3 szklanki płynu do gotowania.
Makaron odcedzić i odstawić do garnka; odstawić.
Dodać zarezerwowany płyn do gotowania makaronu na patelni z sosem z jarmużu i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 2 protokół.
Dodać masło i wymieszać, aż się stopi i połączy.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z kwaśną śmietaną. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
SOS podawać natychmiast łyżką na makaron.