Jarmuż Garlicki
Jarmuż Garlicky może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ocet winny, jarmuż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jarmuż Garlicki, Jarmuż Garlicki, oraz Sałatka Z Jarmużu Garlickiego.
Instrukcje
Usunąć łodygi z jarmużu i grubo posiekać liście. Dobrze umyć i osuszyć, ale nie suszyć.
Rozgrzać dużą patelnię, dodać szklankę oliwy z oliwek i enoungh jarmuż na pokrycie dna patelni, i gotować na dużym ogniu, mieszając, aby obrócić liście.
Dodaj więcej jarmużu, jak liście więdną. Gdy cała kapusta została dodana, doprawić solą, przykryć i zmniejszyć ogień do średniej. Gotuj, mieszając od czasu do czasu; Czas gotowania zależy od dojrzałości jarmużu. Młody jarmuż będzie delikatny po 4 lub 5 minutach. Może być konieczne dodanie odrobiny wody, jeśli liście zaczną się palić. Gdy liście będą miękkie, zdejmij pokrywkę i pozwól, aby nadmiar wody się ugotował. Przesunąć jarmuż na jedną stronę patelni i dodać dodatkową mżawkę oliwy z oliwek, czosnek i szczyptę płatków czerwonej papryki na gołe miejsce. Tak jak czujesz zapach czosnku, wymieszaj, aby połączyć go z jarmużem. Wyłączyć ogień, dodać odrobinę octu i skorygować przyprawy z solą i pieprzem w razie potrzeby.
Podawać w ciepłej lub pokojowej temperaturze.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;