Japońskie ostrygi smażone (Kaki Fuh-rai) z cytrynowym sosem tatarskim
Japońskie smażone ostrygi (Kaki Fuh-rai) z cytrynowym sosem tatarskim wymagają ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 371 kalorii, 3G białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, sól i zmielony pieprz, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ostrygi smażone z Panko (kaki Furai/kaki Fry), Serious Eats ' smażone ostrygi z sosem tatarskim, oraz Smażony dorsz do ryb i frytek z sosem tatarskim.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
Dodać sos tatarski mieszając majonez, sok z cytryny, skórka z cytryny, ogórek koperkowy, i 1/4 łyżeczka pieprz cayenne razem w małej misce, aż dokładnie połączone; odstawić.
Wymieszać okruchy panko, 1/8 łyżeczka pieprz cayenne, sól, i pieprz czarny Razem w płytkiej misce.
Rozgrzać olej rzepakowy w głębokiej frytkownicy lub rondlu do 360 stopni F (180 stopni C). Zmierz temperaturę za pomocą termometru do głębokiego smażenia, aby uzyskać dokładność.
Zanurz ostrygę w ubitym jajku i naciśnij na okruchy panko, aby pokryć. Delikatnie wrzuć między ręce, aby wszelkie okruchy chleba, które nie utknęły, mogły spaść.
Ostrygi panierowane układać na talerzu, a resztę panierować; nie układać.
Ostrygi gotować, po dwa na raz, w gorącym oleju, aż Panko jest rumiane, o 1 minutę na stronę.
Usmażone ostrygi przełożyć na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami i wstawić do piekarnika, aby utrzymać ciepło podczas smażenia pozostałych ostryg.
Podawać z sosem tatarskim do zanurzenia.